Quantcast

Vilniuje kovojant su plikledžiu per dvi paras išbarstyta beveik 600 tonų druskos ir smėlio

  • Teksto dydis:

Vilniuje kovojant su plikledžiu ir lijundra per dvi paras išbarstyta 591 tona druskos ir smėlio mišinio, trečiadienį pranešė savivaldybė.

„Įšalusius paviršius miestą prižiūrintys rangovai įprastai barsto druska. Tačiau dėl lijundros vakar vakare druska buvo visiškai neefektyvi – lietus ją nuplauna vos pabarsčius. Esant tokioms gamtinėms sąlygoms, sostinę prižiūrinčius tvarkytojus šiandien įpareigojome naudoti druskos-smėlio mišinį“, – pranešime cituojamas Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius.

Pasak jo, nekokybiškai takus prižiūrinčioms įmonėms bus skiriamos finansinės išskaitos. Praėjusių metų sausį už netinkamai prižiūrimas teritorijas miestą tvarkančioms įmonėms skirta daugiau nei už 224,5 tūkst. eurų dydžio baudų.

„Įmonių teigimu, dedamos maksimalios pastangos, nors susiduriama su iššūkiu – daug  darbuotojų serga. Šįryt darbus daugelio tvarkytojų komandos pradėjo 5 valandą ryto. Planuojama, kad technika darbuosis ir nakties metu“, – teigiama savivaldybės pranešime.

Dėl plikledžio ir lijundros Lietuvoje padaugėjo eismo įvykių, traumų – vien Vilniuje per praėjusią parą dėl traumų kreipėsi beveik 300 pacientų, 125 jų prireikė traumatologų pagalbos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnius

Vilnius portretas
taps ekologiškas.

Tarp

Tarp portretas
"isbarstyta" ir "nurasyta" - egzistuoja praraja!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių