Quantcast

Vilniuje konferencijoje laukiama J.McCaino, B.Nemcovo, E.Tymošenko

Parlamentinio demokratijos forumo rengiamoje konferencijoje Vilniuje kitą savaitę laukiama žymaus Jungtinių Valstijų senatoriaus, buvusio kandidato į prezidentus Johno McCaino, vienos iš Rusijos opozicijos lyderių Boriso Nemcovo, buvusios Ukrainos prezidentės Julijos Tymošenko dukters Eugenijos.

Kaip BNS sakė viena iš renginio organizatorių Viktorija Bražiūnaitė, J.McCainas ir B.Nemcovas patvirtino atvyksiantys į Lietuvą, o E.Tymošenko dalyvavimas konferencijoje priklausys nuo Ukrainoje kalinamos jos motinos sveikatos būklės.

Dalyvauti renginyje ketina Baltarusijos opozicijos lyderis Anatolijus Lebedko, Ukrainos parlamento Europos integracijos komiteto pirmininkas Borysas Tarasiukas, žmogaus teisių gynėjas iš Kongo Guillaume Ngefa.

A. Andali, Gruzijos Užsienio Reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Giorgis Kandelakis ir kiti.Lietuvai konferencijoje atstovaus Seimo pirmininkė Irena Degutienė, užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Emanuelis Zingeris, europarlamentaras Vytautas Landsbergis ir kiti.

Į renginį taip pat buvo kviesti buvęs Europos Parlamento vadovas Jerzy Buzekas, Gruzijos, Ukrainos ir Moldovos parlamentų vadovai, judėjimo „Rusijos pasirinkimas“ lyderis Vladimiras Ryžkovas, tačiau jie pranešė negalėsiantys atvykti.Seime rengiamoje tarptautinėje konferencijoje „Parlamentarų vaidmuo stiprinant Rytų Europos demokratines valstybes: kelias į demokratinę visuomenę“ bus kalbama apie Rytų Europos valstybių demokratizacijos perspektyvas, ypatingas dėmesys bus skiriamas šio regiono politiniams įvykiams ir tarptautinės integracijos bei bendradarbiavimi iššūkiams ir vizijoms.

Renginyje taip pat bus nagrinėjami Baltarusijos, Gruzijos, Moldovos, Rusijos ir Ukrainos atvejai, analizuojamos pagrindinės šių šalių demokratijos plėtrai kylančios problemos bei galimybės.Konferencija rengiama gegužės 3-iąją, kai Lietuva ir Lenkija mini Konstitucijos dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GODA

GODA portretas
RENKASI OLIGARCHŲ-VAGIŲ,NUTEISTŲ ARBA NUSTUMTŲ NUO LOVIO KOMPANIJA. KOKIE ESAME,TOKIUS Į KOMPANIJĄ IR KVIEČIAME.GĖDA ZINGERIUI,GĖDA AŽUBALIUI,KAD RIMTI POLITIKAI IR ŽMONĖS Į LIETUVĄ NEVAŽIUOJA.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių