Quantcast

Vilniuje koncertuos Lotynų Amerikos žvaigždė Juanes

Pirmą kartą lapkričio 7 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje pasirodysiantis Kolumbijos atlikėjas ir kompozitorius Juanes teigia, jog kelis metus jautėsi tarsi stovėtų kryžkelėje.

Šią vasarą 40-metį švęsianti pasaulinio garso Lotynų Amerikos žvaigždė nuo viešumos slėpė savo karjeros pokyčius ir vengė kalbėti apie tai, kokia kryptimi jis ketina sukti artimiausiu metu.

Ispanijos MTV kanalo pasiūlymas surengti „Unplugged“ koncertų sesiją Juanesui, kurio tikrasis vardas Juan Esteban Aristizabal Vasquez, tapo galimybe užversti vieną gyvenimo puslapį ir pradėti kitą. „Šio pasiūlymo sulaukiau kaip tik tada, kada man reikėjo kažko naujo“, – prisimena atlikėjas.

„Dešimtmetis, pradedant 2000-aisiais ir baigiant 2010-aisiais, buvo be jokio stabtelėjimo. Aš lėkdavau į studiją, įrašinėdavau dainas, vykdavau į koncertinius turus, keliaudamas rašydavau naujas dainas, tik grįžęs iš karto vėl bėgdavau į studiją jas įrašinėti, vėl vykdavau į gastroles, sukurdavau dar keletą kūrinių. Atėjo momentas, kuomet pasijaučiau visiškai išsunktas“, – pasakoja Juanesas.

„Be abejo, aš aplankiau daugybę gražių vietų, dariau tai, kas man patinka, sutikau naujus žmones. Tačiau kartu tai buvo sunku emociškai: buvau atskirai nuo šeimos, o gyvenimas pavirto nuolatiniu bėgimu. Galiausiai man tai nebeteikė malonumo. Man reikėjo paklausyti širdies balso, todėl aš truputį sustojau. Tačiau dabar jau žinau, kuria kryptimi eiti, todėl sakau visiems savo gerbėjams – ruoškitės, aš grįžtu su trenksmu“, – sako unikalų „Unplugged“ koncertą Lietuvos publikai surengsianti žvaigždė.

Vos tik pasirodžius pirmam Juaneso „Unplugged“ koncerto singlui „La Senal“ („The Signal“), kūrinys iš karto atsidūrė JAV ir Lotynų Amerikos topų viršūnėse. Praėjusios savaitės viduryje pasirodė viso Juaneso MTV „Unplugged“ koncerto įrašas. Koncerto metu skamba ne tik savitas Juaneso balsas, bet ir į roko muziką orientuota jo grupė, kurios muzikantai kai kuriuos atlikėjo kūrinius papildo rago ir styginių instrumentų garsais.

„Lotynų Amerikos muzikos padangėje nėra jokio kito atlikėjo panašaus į Juanesą. Jis jau pardavė daugiau nei 15 mln. kompaktinių plokštelių. Taip, yra tokio pat lygio žvaigždžių, tačiau nei viena jų neatlieka lotynų muzikos, kurioje susimaišo gitaros garsai ir roko-popso ritmai. Jo labai savitas balsas, unikalus ir grojimas gitara“, – apie žvaigždę atsiliepė „Billboard“ žurnalo lotynų turinio vadovė Leila Cobo.

Darant „Unplugged“ koncertą yra du keliai: vieni artistai pasirenka minimalistinį variantą ir savo dainas atlieka primityviai, kiti, priešingai, savo kūriniams panaudoja daug papildomų priemonių. Tuo tarpu Juaneso pasirinktas variantas ypatingas tuo, jog jis pasuko abiem keliais tuo pat metu, priklausomai nuo dainos.

Pavyzdžiui daina „Odio por Amor“ („Love for Hate“) tapo U2 stiliaus himnu, kurį papildo gospelų choras, tačiau čia pat skamba baladė „Tado en Mi Vida eres Tu“ („Everything in My Life Is You“), kuri atliekama tik skambant Juaneso gitarai, pianinui ir violončelei. „Tai buvo pirmas kartas, kuomet aš pabandžiau kažką panašaus“, – apie pastarąjį kūrinį kalbėjo Juanesas, kuris šią vasarą leisis į pasaulines gastroles.


Šiame straipsnyje: Juanesrenginiai Vilniuje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių