Quantcast

Vilniuje KET pažeidėjams pradėti dalyti įspėjimai – gresia automobilių nutempimas

  • Teksto dydis:

Vilniuje Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjams pradėti dalyti įspėjimai apie gręsiantį automobilių nutempimą.

Vilniaus savivaldybė informavo, kad nuo šios savaitės taisykles pažeidę vairuotojai už automobilių valytuvų ras įspėjimus, o jau kovo pabaigoje viešosios tvarkos pareigūnai imsis nuolatinio patruliavimo kartu su vilkiku nustatytais maršrutais. Vėl pastebėjus tokius pažeidimus, dėl kurių įspėta, automobiliai bus nutempiami.

Savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Adomas Bužinskas tvirtina, kad savivaldybė nesiekia nubausti žmonių, o pagrindinis tikslas yra šviesti gyventojus ir užtikrinti viešąją tvarką.

Artimiausiu metu pradės veikti savivaldybės trumpasis numeris, kuriuo nutempto automobilio vairuotojas gaus informaciją, kur atsiimti automobilį, kiek teks susimokėti.

„Prieš pradėdami neleistinai stovinčių automobilių nutempimus, žiniasklaidos priemonėmis ir skrajutėmis informuojame, kad kelių eismo taisyklių laužymas gali baigtis ne tik bauda, bet ir automobilio patraukimu į mokamą saugojimo aikštelę. Iš pradžių suteikiame galimybę gyventojams pasikartoti KET žinias“, A.  Bužinskas.

Preliminarius maršrutus, kur patruliuos viešosios tvarkos pareigūnai ir transportavimo vilkikas, savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius rengė kartu su „Susisiekimo paslaugų“ ir Vilniaus atliekų sistemos administratoriaus (VASA) kontrolieriais, seniūnais. Maršrutai sudaryti išanalizavus sostinės vietų, kuriose dažniausiai padaromi grubūs stovėjimo KET pažeidimai, sąrašus ir įvertinus surinktą informaciją.

Planuojama, kad per dieną bus nutempiama apie 10 transporto priemonių. Pažeidėjai jas galės atsiimti stovėjimo aikštelėje adresu Eišiškių pl. 127.

Jei vairuotojas neras automobilio ten, kur pastatė, jis turėtų kreiptis bendruoju pagalbos telefonu. Operatorius tuomet patvirtins, jei automobilis pažeidė KET ir dėl to buvo nutemptas, taip pat praneš, kur gauti daugiau informacijos.

„Artimiausiu metu pradės veikti savivaldybės trumpasis numeris, kuriuo nutempto automobilio vairuotojas gaus informaciją, kur atsiimti automobilį, kiek teks susimokėti“, – sako savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andžejus Dinikis.

Pažeidėjui teks sumokėti ne tik baudą nuo 30 iki 90 eurų už stovėjimo KET pažeidimą, bet ir automobilio transportavimo išlaidas – 36,3 euro. Dar 8,5 euro per parą kainuos automobilio saugojimas aikštelėje, jei automobilis nebus atsiimtas iškart.

Galimybę ne tik policijai, bet ir savivaldybėms nutempti automobilius dėl pavojų eismo saugumui keliančių taisyklių pažeidimų numato šį sausį įsigalioję teisės aktų pakeitimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V,L

V,L portretas
Labai jau laikas visa tai pradeti ir Kaune.......

senis

senis portretas
o tie kurie stovi palei balkonus ar ant žalių veju pėsčiujų taku bus baudžiami.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių