Quantcast

Vilniuje Katedros aikštėje uždegta daugiau nei 16 tūkst. žvakučių

Vilniaus Katedros aikštėje uždegta daugiau nei 16 tūkst. žvakučių, skirtų atminti kiekvieną Lietuvos keliuose nuo 1990 metų žuvusį žmogų.

Įžiebti vilties, kad keliuose nelaimių sumažės, žiburį rinkosi įvairaus amžiaus žmonės - nuo vaikų iki garbaus amžiaus senjorų.

Ši akcija yra vienas iš Pasaulinės žuvusiųjų eismo įvykiuose atminimo dienos renginių, vykstančių dar 47 valstybėse, pranešė Susisiekimo ministerija.

„Nuo Nepriklausomybės atkūrimo eismo įvykiuose mūsų šalyje jau žuvo daugiau nei 16 tūkstančių žmonių – beveik tiek, kiek gyventojų yra Palangos mieste. Ir nors pastaraisiais metais šių nelaimių skaičius mažėja, kiekviena nauja netektis yra skaudi, todėl šia akcija norime atkreipti visuomenės dėmesį į būtinybę kelyje saugoti ir save, ir kitus“, – sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus Skirmanto Skrinsko teigimu, sekmadienio akcija skirta ne tik žuvusiesiems atminti, bet ir jų artimiesiems bei kitiems nukentėjusiesiems palaikyti, solidarizuotis su jais.

Pirmasis nukentėjusiųjų keliuose minėjimas 1993 metais surengtas Didžiojoje Britanijoje ir nuo to laiko idėja pagerbti nukentėjusiuosius bei jų šeimų narius išplito po pasaulį. 2005 metais Jungtinių Tautų Organizacija (JTO) kiekvieną trečiąjį lapkričio sekmadienį paskelbė Pasauline žuvusiųjų eismo įvykiuose atminimo diena.

Lietuvoje žuvusiųjų keliuose minėjimas vyks antrą kartą – prieš dvejus metus Vilniaus Katedros aikštėje buvo uždegtos 15 tūkst. 377 žvakutės.


Šiame straipsnyje: avarijakaras keliuosežvakelės

NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesiog juokinga, nes

tiesiog juokinga, nes portretas
paleidžia į kelius už vairo ir sunkius psichligonius-epileptikus, kur bet kada gali griūt patys ir su baltom putom tampytis, tada mašina lėks bet kur nevaldoma... duoda ir nukvakusiems senukams teisę vairuoti, tie ne tik nesuvokia, ar važiuoja, ar sėdi ant unitazo dangčio, bet dargi ir yra pasiryžę sugrįžt bent mintyse jaunystėn, kur vėpsojo kino teatre į turtingus amerikonus su Fordais ar kitais auto... o kur dar girti vairuotojai, mirusiųjų keliuose galėjo nebūti - bent sugedusių mašinų nepardavinėkite už 500 Lt kaip pigių grabų visiems savižudžiams... o dar skersos kely stovinčios mergos inirtingai sukančios džipų vairus... jos juk tik melžiamos karvės autoserviso bičiukams - ten jom ir įstato vietoj stabdžių limonado kamštelį...

puiki ideja

puiki ideja portretas
Belieka visiems suseti uz vairo ir uzdegti dar po zvakele. /ironija/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių