Quantcast

Vilniuje karo pabėgėliai iš Ukrainos laikinai apgyvendinami nebebus

  • Teksto dydis:

Sumažėjus karo pabėgėlių srautams, Vilniuje ukrainiečiai nebebus laikinai apgyvendinami, tokia galimybė liks tik Alytuje ir Kaune, nusprendė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Kaip nurodoma ketvirtadienį išplatintame pranešime, naujai atvykusių į Vilnių karo pabėgėlių pavėžėjimu iki Alytaus ar Kauno pasirūpins Vilniaus miesto savivaldybė.

Vilniuje, Blindžių g. 24A, nebelieka ir iki tol čia veikusio laikinojo registracijos centro, tačiau šioje vietoje ukrainiečius vis dar pasitinka nevyriausybinės organizacijos „Lietuvos Caritas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija, teikiantys humanitarinę pagalbą.

Karo pabėgėliams savanoriai duoda drabužių, daiktų, patalynę, avalynę, žaislų ir higienos priemonių. Humanitarinę pagalbą ukrainiečiai čia gali gauti nuo 10 iki 17 valandos darbo dienomis.

Vilniuje Ukrainos piliečių registracija, konsultacijos įdarbinimo ir socialinių paslaugų klausimais ir toliau vyksta Vytenio g. 18.

Kaune laikinojo apgyvendinimo, socialinės paslaugos bei konsultacijos įdarbinimo ir socialinių paslaugų klausimais teikiamos  Vytauto pr. 79 įsikūrusiame pabėgėlių registracijos centre.

Alytaus registracijos centras visas šias paslaugas teikia A. Juozapavičiaus g. 33.


Šiame straipsnyje: karo pabėgėliaiApgyvendinimasVilniuskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių