Quantcast

Vilniuje jau įrengta 20 bilietų automatų, naudojančių saulės energiją

  • Teksto dydis:

Vilniuje jau įrengta 20 saulės energiją naudojančių bilietų automatų, skirtų atsiskaityti už automobilio stovėjimą mieste. Likusius 80 bilietų automatų planuojama įrengti iki lapkričio mėnesio pabaigos. Įrengus visus automatus, kasmet išlaidos už elektros energiją mažės iki 75 tūks. Lt.

Nauji saulės energiją naudojantys automatai bus įrengti A.Jakšto, A.Smetonos, A.Vienuolio, J.Lelevelio, Ž.Liauksmino, Barboros Radvilaitės, Tilto ir kitose gatvėse.

Pasak specialistų, pakeitus senos kartos bilietų automatus naujais, bus sutaupomos išlaidos ne tik už elektrą, bet ir už projektavimą, nes rengiant bilietų automatus naujose vietose nereikės projektuoti jų prijungimo prie elektros tinklo.

Šiuose bilietų automatuose už automobilių stovėjimą bus galima atsiskaityti monetomis, o ateityje bus įdiegta galimybė mokėti už automobilių statymą naudojantis ir Vilniečio kortele.

Taip pat nauji bilietų automatai bus įjungti į bendrą bilietų automatų priežiūros sistemą, kurioje realiu laiku bus galima pastebėti gedimus, kitus sutrikimus bei matyti, kiek surinkta lėšų. Tai leis efektyviau planuoti bilietų automatų priežiūros darbus ir inkasavimus. Iki šiol senų bilietų automatų įtraukti į bendrą bilietų automatų priežiūros sistemą galimybės nebuvo.

Pakeitus senus automatus naujais, bus atnaujinta beveik pusė visų Vilniuje veikiančių automatų, kurių iki šiol buvo 204. Sostinėje jie įrengti dar 2000 – 2002 metais.

Vilniuje automobilių stovėjimas yra suskirstytas į keturias zonas: mėlynoje zonoje automobilių statymas kainuoja 6 Lt, raudonoje – 3 Lt, geltonoje – 2 Lt, žalioje – 1 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių