Quantcast

Vilniuje jau driekiasi Olimpiečių šlovės alėja

Sportą mėgstantys vilniečiai nuo šiol pasimatymus galės skirti naujoje miesto vietoje - Olimpinės šlovės alėjoje prie Siemens arenos.

Po alėją vaikštinėjančius žmones stebės iš įrengtų stendų žvelgiančios sportininkų akys. Pagerbti visi 25 įvairių sporto šakų olimpiečiai, pelnę Lietuvai tauriųjų metalų medalius.

„Tokiu būdu reiškiame padėką ir pagarbą tiems, kurie savo prakaitu ir sunkiu darbu iškėlė mūsų šalies trispalvę olimpinėse aikštelėse. Tikiuosi, kad ši alėja jaunuosius sportininkus įkvėps ar įpareigos sekti Olimpinių žaidynių nugalėtojų pavyzdžiu“, - iškilmingos alėjos atidarymo proga kalbėjo Prezidentas Valdas Adamkus.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas džiaugėsi, kad ne vienus metus brandinta idėja pagaliau įgyvendinta.

„Prieš 85 metus Lietuvos olimpiečiai prisuko šalies olimpinį laikrodį. Iš pradžių pergalės buvo ne pačios didžiausios, tačiau pasiekėme ir labai didingų laimėjimų. Turime 25 olimpinius čempionus. Ne visos net didesnės šalys gali pasigirti tokiu skaičiumi. Yra valdžia be autoriteto ir autoritetai be valdžios. Šie sportininkai – būtent tokie, darantys įtaką mūsų jaunimui“, - sakė A.Poviliūnas.

Sostinės meras Vilius Navickas džiaugėsi, kad Olimpinės šlovės alėja įkurta būtent Vilniuje.

„Ji primins šlovingus startus ir jaunimą skatins siekti aukštumų. Vilnius išaugino ne vieną olimpietį“, - priminė V.Navickas.

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas neslėpė susijaudinimo. „Ši diena kiekvienam primena jo pergales ir labai jauninančius momentus“, - sakė M.Paulauskas.

Olimpinė čempionė šaulė Daina Gudzinevičiūtė neslėpė esanti laiminga dėl tokios alėjos atsiradimo. „Tai ne mūsų atskirai, bet sporto pagerbimas. Nebus didžiojo sporto, nebus ir masinio – viskas labai susiję“, - įsitikinusi čempionė.

Grojant Žirmūnų gimnazijos pučiamųjų orkestro kamerinei grupei olimpiečiai arba jų artimieji atidengė iki tol širma uždengtus stendus.

„O tu visai nepasikeitei“, - pažvelgę į prieš kelis dešimtmečius darytas nuotraukas vieni kitus draugiškai per dantį traukė olimpiečiai. Žengdamas alėja V.Adamkus spaudė sportininkams rankas ir linkėjo pergalių, o iš didžiojo sporto jau pasitraukusiems veteranams dėkojo už pralaužtus olimpinių medalių tėkmės į Lietuvą ledus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių