Quantcast

Vilniuje įvyko „Tebūnie naktis!”

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilnius nemiegojo. Kultūros sostinėje įvyko „Tebūnie naktis!”, viliojusi senamiesčio gatves užplūdusius naktinėtojus daugiau nei puse šimto koncertų, performansų, teatro ir muzikos pasirodymų.

Viso 57 renginiai, iš kurių mokami vos trys: „Žvaigždžių vyno“ degustacija „Vyno klube“, naktinė „Skalvijos“ kino programa ir „Improvizacinio džiazo žvaigždžių“ koncertas. Visi kiti naktiniai kultūros ir meno projektai buvo atviri ir nemokami visiems vilniečiams bei miesto svečiams.

Nuo 18 val. iki saulėtekio vykusi kultūros fiesta stebino ne tik renginių gausa, bet lankytojų skaičiumi. Vilniaus senamiestį užplūdę žmonės Lukiškių aikštėje grožėjosi įspūdingu koncertu, kurį surengė vienas talentingiausių Lietuvos pianistų - Petras Geniušas, Sereikiškių parke atgimė senoji ledainė, o lauko terasoje salsos, tango ir milongos ritmu šokiai vyko iki ryto.

Taip baigėsi jau trečią kartą įvykusi „Tebūnie naktis". Užsidarė per naktį veikę muziejai ir galerijos, užgeso lauko ekranai ir vaizdo projekcijos, išsiskirstė aktoriai, skaitovai, minai ir muzikantai. Nutilo bažnyčiose giesmės ir neliko eilių prie McDonaldo. Liko viltis, kad vienas populiariausių „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" projektų taps tradicija.

Projekte „Tebūnie naktis" dalyvavo 20 galerijų, 5 muziejai, 4 šokio, 5 teatro ir kino projektai, 14-a muzikinių renginių. Tą naktį taip pat vyko įvairūs interaktyvūs bei pažintiniai projektai, performansai ir ekskursijos.


Šiame straipsnyje: Tebūnie naktis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių