Quantcast

Vilniuje įvyko suknelių mainytuvės: planuoja keistis ir netikusiomis kalėdinėmis dovanomis

  • Teksto dydis:

Jeigu jums atsibodo jūsų drabužių spinta ir norite naujos suknelės, nebūtinai privalote leisti didžiules sumas pinigų ir skubėti į parduotuves, mat drabužiais galima tiesiog apsimainyti, praneša LNK.

Kad niekas neiškeliautų į šiukšliadėžes ir užmarštį, o alga ir sėkmingai gyventų toliau, Vilniuje pirmą kartą įvyko suknelių mainytuvės. Su savo spintos lobiais dalyvės atsisveikino remia širdimi.

„Jeigu atnešiau, tai jau nebegaila“, – tikino viena dalyvė.

„Merginos vis tiek mėgsta gražiai puoštis, tai tų daiktų visą laiką būna daug“ – antrino kita.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Man atrodo, kad čia vieša paslaptis, jog visų drabužinės lūžta nuo drabužių. Esame ne vieną sykį darę blusturgį. Matome, kokie kiekiai atkeliauja iš namų, moterys nori kuo greičiau atsikratyti. Tą žinią žinome tikrai – anokia naujiena. Bet šį kartą sugalvojome ne blusturgio formatą, o pabandyti pakviesti pasimainyti, padaryti tokį renginį be sąžinės graužaties, nes tu turi ištuštinti savo spintą, o paskui, neišleidęs nė cento, gali parsivežti namo. Spinta nepraplatės, bet įvairovė padidės“, – komentavo organizatorė Goda Sosnovskienė.

Aš brangių drabužių neperku ir man iš tiesų patinka pirkti iš antrų rankų – aš seniai tai darau ir jaučiu didelį malonumą.

Suknelių mainytuvių taisyklės paprastos: tris savo drabužius gali iškeisti į tris naujus. Pirmas blynas išties neprisvilo – susidomėjimas buvo toks didelis, kad registraciją po kelių dienų teko nutraukti.

Vien pirkdami internetu lietuviai drabužiams per metus išleidžia po 100 eurų. Taip pat esame tarp tų Europos Sąjungos šalių, kurios pirmauja pagal išlaidas avalynei. Tad mainytis aktualu ir norintiems sutaupyti.

„Aš, tiesą sakant, neskaičiuoju. Aš brangių drabužių neperku ir man iš tiesų patinka pirkti iš antrų rankų – aš seniai tai darau ir jaučiu didelį malonumą. Bet kartais jaučiu tokį dalyką: kai kas nors nenusiseka ir noriu pasiguosti, aš visai mielai nukeliauju į drabužių parduotuvę. Manau, tokią nuodėmytę daug kas turi“, – pripažino G. Sosnovskienė.

Stop kadras

Mainytuvių tikslas – nepamokslaujant paklausti, ar žmonėms tikrai reikia tiek daug daiktų. O ir dalyviai sutiko: keistis galima ne tik suknelėmis.

„Ir buities dalykais, kurių tikrai būna nenaudojamų, ir įvairiais virtuviniais dalykais, kuriuos nusiperki ir pamatai, kad nereikalinga“, – vardijo viena dalyvė.

„Galima mainytis knygomis, gerumu, komplimentais. Bet kuo“, – kalbėjo kita.

Suknelių mainytuvės vyks dar ne sykį. Netrukus planuojama keistis ir netikusiomis kalėdinėmis dovanomis. Galvojama, ir kaip vyrų nenuskriaudus. Visgi damas atlydėję vyriškiai juokėsi: šie drabužius sunešiojantys taip, kad ant pakabo nelabai liktų ir ko pakabinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
reikia australijos /miljonieriaus/ petraicio tai utu proga apsikeist nereiketu vogt idomu kur dingo gal jau kaleime labai tiktu prie sios laisvos nuo atsakomyes socsaikos juk ir tikslai vienodi valdyt ir vogt ir dar pasisvaigint juk tai laisvu valkatu is preriju hobi kuria europridurkai fon de lyven protekcija iremino izuliai mums o ilgas ir jau netaip grazus kraipo galva ir neranda zodzio nes uz ji kalba saika ======
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių