Quantcast

Vilniuje iki rugpjūčio pabaigos bus ribojamas eismas Tauro gatve

  • Teksto dydis:

Nuo Tauro kalno Vilniuje rengiant pėsčiųjų viaduką, gretimoje gatvėje iki rugpjūčio pabaigos bus ribojamas eismas, penktadienį pranešė sostinės savivaldybė.

Eismas šia gatve bus ribojamas nuo balandžio 20 dienos iki rugpjūčio 27 dienos.

Anot savivaldybės, važiuojant nuo Pamėnkalnio gatvės į kalną laikinai bus įvestas dvipusis eismas susisiekimui su Tauro gatvės 10, 12 ir 14 pastatais. Dvipusis eismas bus įvestas ir leidžiantis nuo kalno iš K. Kalinausko gatvės – šia kryptimi bus galima pasiekti Tauro gatvės trečią ir penktą bei Pamėnkalnio gatvės aštuntą ir dešimtą pastatus.

„Tauro gatvės viduryje esančią statybų aikštelę kirsti viena eismo juosta galės tik Senamiesčio gyventojų, specialiųjų tarnybų ir aptarnaujantis transportas. Eismas statybvietėje bus reguliuojamas šviesoforo pagalba, užtikrinant pėsčiųjų judėjimą“, – nurodoma pranešime.

Pasak savivaldybės, vairuotojai, važiuodami Pamėnkalnio gatve nuo Senamiesčio, sankryžoje su Tauro gatve galės važiuoti tik tiesiai, o važiuojantys Vasario 16-osios gatve, sankryžoje su Tauro gatve privalės sukti į kairę arba į dešinę.

S. Žiūros nuotr.

Pamėnkalnio gatvėje nuo J. Jasinskio gatvės bus ribojamas eismas pirmąja eismo juosta.

„Vasario 16-osios gatvės atkarpoje nuo Gedimino pr. iki Pamėnkalnio g. ir Pamėnkalnio gatvės atkarpoje nuo Vasario 16-osios g. iki J. Jasinskio g. bus leidžiama važiuoti ne didesniu nei 30 km/h greičiu“, – rašoma pranešime.

Viešojo transporto keleivius, važiuojančius A. Goštauto, J. Tumo-Vaižganto, V. Kudirkos, J. Jasinskio, Pamėnkalnio ir Pylimo gatvėmis, savivaldybė ragina keliones planuotis su laiko atsarga.

Įgyvendinant Tauro kalno projektą, planuojama tvarkyti viešąją erdvę prie Tauro kalno parko. Taip pat numatoma senosios vaikų žaidimo aikštelės renovacija ir naujos statybos.

Planuojama įrengti poilsio ir sporto zonas su lauko treniruokliais, automobilių stovėjimo aikštelę. Tauro kalno šlaito centrinėje dalyje numatoma išsaugoti žiemos pramogų zoną, o centrinėje parko dalyje įrengti daugiafunkcinę veiklų erdvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
VILNIUJE BEPROČIAI IŠJUNGĖ ŠILDYMĄ KAI DAR GALIMAS MINUSAS....

Centro gyventojas

Centro gyventojas portretas
Siūlau aplamai uždaryti Tauro g. Dviračiams netinkama, - per statu, šimašynas uždirbs iš kalno, o daugiau kam jinai, - na nebent kokius rusiškus kalnelius atrakcioną daryti.

Petras

Petras portretas
Dalsavau už konservatorius kad susiaurintu gatves
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių