Quantcast

Vilniuje į Kalėdų eglės įžiebimo šventę – viešuoju transportu (eismo pokyčiai)

  • Teksto dydis:

Jau šį šeštadienį, gruodžio 1 d., 19 val. sostinės širdyje – Katedros aikštėje – vilniečiai ir miesto svečiai rinksis į pagrindinės Lietuvos Kalėdų eglės įžiebimą.

Vilniaus miesto savivaldybė iki aikštės kviečia atvykti viešuoju transportu ar pėsčiomis. Savo kelionę galima lengvai suplanuoti naudojantis kelionės planavimo įrankiu http://stops.lt/vilnius/#plan/. Vairuotojai kviečiami palikti automobilius atokiau nuo miesto centro.

Kaip rašom savivaldybės pranešime, patogu naudotis „Statyk ir važiuok“ aikštelėmis Ukmergės g. 246 (šalia PC „Senukai“), Sėlių g. 62 (Žvėryne) ir V. Gerulaičio g. 1 (priešais verslo centrą „Technopolis“), ir iki eglės atvykti viešuoju transportu.

Renginio metu, nuo 17 val. iki 23 val., laikinai bus draudžiamas transporto priemonių eismas T. Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės gatvėse, taip pat Gedimino prospekte nuo Vilniaus iki Šventaragio gatvės draudžiant įvažiuoti iš šalutinių gatvių.

Gruodžio 1 d. nuo 15 iki 23 val. draudžiamas transporto priemonių eismas Didžiojoje gatvėje.

Radvilų, Savičiaus ir Stiklių gatvėse gruodžio 1 d. nuo 17 iki 23 val. laikinai bus atšaukta vienpusio eismo tvarka.

Iki stotelės Karaliaus Mindaugo tiltas patogiausia važiuoti 6G, 10 (iki 18 val.), 11 (iki 18 val.), 33 (nuo 18 iki 23 val.) ir 89 (nuo 18 iki 23 val.) maršrutų autobusais bei 2, 3, 4, 17 ir 20 maršrutų troleibusais. Iki stotelės Vinco Kudirkos aikštė – 1G, 10 (nuo 18 iki 23 val.), 53 ir 88 maršrutų autobusais bei 2, 3, 6, 12, 14 ir 20 maršrutų troleibusais. Ilgiau užsibuvusiųjų lauks ir naktiniai autobusai: 101N, 102N, 103N, 104N, 105N ir 88N. Jie, kaip įprastai, važiuos penktadienio ir šeštadienio naktimis bei sustos centrinėje miesto dalyje esančiose stotelėse: Žaliasis tiltas (88N, 103N, 104N, 105N), Vinco Kudirkos aikštė (88N, 101N, 103N, 104N), Karaliaus Mindaugo tiltas (101N, 102N, 105N), Arkikatedra (102N), Operos ir baleto teatras (102N), Juozo Tumo–Vaižganto (102N).

Kaip bus keičiamos autobusų trasos?

Gruodžio 1 d. nuo 18 iki 23 val. keisis 10, 11 ir 33 autobusų maršrutų trasos, o nuo 15 iki 23 val. keisis 89 autobusų maršruto trasa.

10 maršruto autobusai į Markučius nuo Žaliojo tilto važiuos Vilniaus, Jogailos, Pylimo, Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus gatvėmis, toliau – įprasta trasa. Važiuodami pakeista trasa autobusai nestos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas, Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademijos ir Užupio. Atgal autobusai važiuos tokia pačia trasa. Važiuodami pakeista trasa 10 maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Vinco Kudirkos aikštė, Jogailos, Centro poliklinika, Reformatų, Trakų, Vingriai, Rūdninkų, Bazilijonų, Aušros vartai ir Misionierių.

11 maršruto autobusai iš Žvėryno iki Pamėnkalnio–Pylimo–Jogailos gatvių sankryžos važiuos įprasta trasa, toliau suks į Pylimo gatvę ir važiuos Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus, Maironio gatvėmis. Iš pastarosios gatvės suks į Užupio gatvę ir važiuos įprasta trasa. Važiuodami pakeista trasa autobusai nestos Jogailos, Vinco Kudirkos aikštė, Karaliaus Mindaugo tiltas, Arkikatedra, Bernardinų sodas bei Dailės akademijos stotelėse. Kursuodami šiuo maršrutu autobusai papildomai stos stotelėse Centro poliklinika, Reformatų, Trakų, Vingriai, Rūdninkų, Bazilijonų, Aušros vartai ir Misionierių. Atgal autobusai grįš įprasta trasa.

33 maršruto autobusai iš Šiaurės miestelio iki Karaliaus Mindaugo tilto kursuos įprasta trasa, toliau suks į T. Kosciuškos gatvę ir važiuos Olandų bei Drujos gatvėmis, o įsukę į Sukilėlių gatvę grįš į įprastą trasą. Tokia pačia trasa autobusai grįš į Šiaurės miestelį. Pakeitus trasą minėto maršruto autobusai nestos stotelėse Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademija, Užupio ir Subačiaus. Kursuodami šia trasa 33 maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas (link Kalnų parko), Kalnų parkas, Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Vasaros, Krivių, Filaretų, Polocko ir Drujos.

89 maršruto autobusai nuo 15 iki 18 val. nuo Stoties nevažiuos Pylimo, Trakų, Vokiečių, Rūdninkų ir Visų Šventų gatvėmis, o iškart iš Sodų gatvės suks į Bazilijonų gatvę ir toliau važiuos įprasta trasa. Atgal autobusai važiuos tokia pačia trasa. Kursuodami pakeista trasa 89-ojo maršruto autobusai nestos Rūdninkų, Trakų, Vokiečių bei Rotušė stotelėse.

Nuo 18 iki 23 val. 89 maršruto autobusai iš Nepriklausomybės aikštės iki Karaliaus Mindaugo tilto kursuos įprasta trasa, toliau suks į T. Kosciuškos gatvę ir važiuos Olandų bei Drujos gatvėmis, o įsukę į Sukilėlių gatvę grįš į įprastą trasą iki stotelės Aušros vartai ir važiuos tiesiai į Stotį. Tokia pačia trasa autobusai važiuos ir atgal. Pakeitus trasą minėto maršruto autobusai nestos stotelėse Arkikatedra, Bernardinų sodas, Dailės akademija, Užupio, Subačiaus, Bazilijonų (Visų Šventųjų g.), Rotušė, Vokiečių ir Trakų. Kursuodami šia trasa 89 maršruto autobusai papildomai stos stotelėse Karaliaus Mindaugo tiltas (link Kalnų parko), Kalnų parkas, Šv. Petro ir Povilo bažnyčia, Vasaros, Krivių, Filaretų, Polocko ir Drujos.

Su pakeistomis viešojo transporto maršrutų trasomis ir eismo tvarkaraščiais jau nuo lapkričio 27 d. galima susipažinti interneto tinklalapyje www.vilniustransport.lt, taip pat informacija skelbiama socialiniame tinklalapyje www.facebook.com/susisiekimo.paslaugos, o darbo valandomis teikiama ir telefonu (8 5) 210 7050.

Viešojo transporto eismą realiu laiku keleiviai bet kada gali stebėti apsilankę interneto tinklalapyje www.stops.lt, mobiliuoju telefonu (m.stops.lt) arba mobiliosiose programėlėse m.Ticket ir Trafi. Specialūs informaciniai pranešimai apie viešojo transporto darbo organizavimo pakeitimus taip pat bus skelbiami pačiuose autobusuose, troleibusuose ir stotelėse, o bendroji informacija apie trasų pakeitimus skelbiama viešojo transporto švieslentėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių