Quantcast

Vilniuje grafitininkų pamėgtas sienas saugos vijokliai

Vilniaus miesto savivaldybė šiemet pasodins daugiau nei 1000 vijoklių. Pirmiausia – šalia tų sienelių, atitvarų ar fasadų, kurie pamėgti grafičių piešėjų, ir tai reiškia nuolatines miesto išlaidas perdažant ar kitaip tvarkant ištepliotas sienas. Kartais tai – ir būdas paslėpti neišvaizdžias silikatinių plytų sienas.

Pirmiausia – šalia tų sienelių, atitvarų ar fasadų, kurie pamėgti grafičių piešėjų, ir tai reiškia nuolatines miesto išlaidas perdažant ar kitaip tvarkant ištepliotas sienas. Kartais tai – ir būdas paslėpti neišvaizdžias silikatinių plytų sienas.

335 vijokliai jau pasodinti šį mėnesį – Tūkstantmečio, Drujos gatvėse ir prie Žvėryno krantinės laiptų, Upės ir Kalvarijų gatvės sankryžoje prie Šv. arkangelo Rapolo bažnyčios, kur atraminė sienelė irgi ne kartą nukentėjo nuo grafitininkų.

Birželio ir liepos mėnesį, kaip teigiama savivaldybės pranešime, vijokliai bus sodinami dar maždaug 40-yje Vilniaus vietų – dar 978 augalai, taigi per šiuos metus – 1313 vijoklių: penkialapių vynvyčių, apskritalapių smaugikų, gebenių lipikių ir visžalių gebenių, kurioms Lietuvos klimatas vis palankesnis.

Sodinti vijoklius – nereiklų, daug priežiūros nereikalaujantį augalą – sau patinkančiose vietose raginami ir gyventojai. Tačiau savivaldybės pranešime perspėjama, kad tikrai nereikėtų bandyti apželdinti elektros transformatorinių – tai pavojinga.

Vijokliai tinka ir prie daugiabučių sienų, bet šio aukštai „lipančio“ augalo sodinimą svarbu aptarti ir su kaimynais, ir su pastatą administruojančia įmone, nors, pasak želdynų specialistų, tik maža dalis vijoklių paveikia struktūriškai netvirtą apdailą ar tinką. Šiuo požiūriu daugiau pavojaus kelia gebenės, vynvyčiai kabinasi tik sienos paviršiumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NNNNNuomone

NNNNNuomone portretas
Sakot, vijokliai. O kokių vijoklių turite bjaurioms Vilniaus mergiotėms ir moterims paslėpti? Tokio bjaurumo ir tokio prasmirdimo baisūnių nėra niekur pasaulyje, tad jei kiekvienai Vilniaus šlykštūnei užmaskuoti, kad nedarytų vizualinės taršos, vijoklių nerasite, darykit ką nors, slėpkit, neleiskite išeiti į viešumą ar dar ką nors. Tooookio bjaurumo neregėjau niekur, o buvau labai daug kur. Slankioja kažkokios sutraukos, be gyvybės, nutriušusios, klaikių veidų ir paliegusių bjaurių kūnų. Senukai nuplikę ir pilvais apaugę, sulaukę 40, 50 metų vaikus gimdosi, tampo vežimėlius su visiškais paliegėliais kreivos šleivos ir bjaurios jų mamos, jei eina tėtušiai - susenę, beviltiški, kreivi, bjaurių nesveikų kūnų seniokai. Kas finansuos visą šią bjaurastį, susitelkusią vienoje vietoje? Bet kuris potencialus investuotojas apsivems pamatęs tokią nevykusią beviltšką neperspektyvią populiaciją.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių