Quantcast

Vilniuje dar vienas naujas turgus

Didieji prekybos tinklai dėl sumažėjusių apyvartų ir pirkėjų srautų mažina savo prekybos tinklus ir uždarinėja parduotuves. Tuo tarpu mažmeninės prekybos maisto produktais rinkoje steigiasi turgavietės.

Rugsėjo viduryje Vilniuje, Pašilaičių mikrorajone, prekybos centre Laisvės pr. 82, bendrovė „Laisvės prekyba“ įkūrė naują - „Laisvės turgų“ po stogu. Jam skirtas 700 kv.m plotas.

Turguje prekiaujama vaisiais, daržovėmis, kiaušiniais, mėsos, pieno produktais, konditerijos gaminiais ir šviežia namine duona. Didžioji dalis produkcijos pagaminta ar išauginta Lietuvoje. Artimiausiu metu planuojama atidaryti žuvies skyrių. Šviežia ir rūkyta žuvis jam bus tiekiama iš šalies pajūrio - Klaipėdos, Šilutės, Rusnės. Visų produktų kainos turguje vidutiniškai 15-20 proc. mažesnės nei prekybos centruose.

Plotus prekybai turguje per labai trumpą laiką išsidalino didžiosios Lietuvos maisto perdirbimo ir tiekimo įmonės.

Bendrovės „Laisvės prekyba“ vadovo Aleksandro Šlyčkovo teigimu, naujosios prekyvietės įranga atitinka europinius higienos ir kokybės reikalavimus. Investicijos įrangai, patalpų remontui ir pritaikymui prekybai šviežiais maisto produktais siekia 200 tūkst. litų. Verslininkai prognozuoja, jog investicijos atsipirks per vienerius metus. Prekybos stendo ilginio metro nuomos kaina mėnesiui sudaro apie 85 litus. Jau pirmosiomis dienomis prekybos mėsa skyriaus dienos apyvarta siekė 2,5 tūkst. litų, vaisiais ir daržovėmis - apie 1,5 tūkst. litų.

„Buvo dienų, kai prekybininkai pritrūko prekių. Įsikūrėme kelių gyvenamųjų rajonų kaimynystėje, todėl pirkėjų turėsime pakankamai ne tik dėl geros produktų ir aptarnavimo kokybės, bet ir dėl mažesnių kainų“, - sakė A. Šlyčkovas.

5 tūkst. kv.m ploto prekybos centras Laivės prospekte yra bendras Ogmios įmonių grupės bendrovės “Ogmirenta” ir  logistikos bei nekilnojamo turto nuomos kompanijos  „Rivona“ projektas. ”Rivona” yra dukterinė bendrovės „Norfos mažmena“ įmonė. Jai priklausančioje pastato dalyje veikia “Norfos” prekybos tinklo parduotuvė.

Patalpas, kuriose iki tol buvo įsikūrę baldų ir prekių vaikams salonai, turgaus veiklai išnuomojo “Ogmirenta”. Maisto turgaus atsiradimas teigiamai paveikė ir kitų centre veikiančių prekybininkų ir paslaugų įmonių veiklą, pastebimai padidino bendrus klientų srautus. 

Ogmios įmonių grupė, valdanti prekybos centrus Vilniuje, Šiauliuose Panevėžyje ir Klaipėdoje, ateityje ketina plėsti prekybos turgaus principu ir išskirtinių gastronomų tinklą.


Šiame straipsnyje: turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirkeja

Pirkeja portretas
Šiandien susidūriau su stebinančiu pardavėjos elgesiu Laisvės pr. 82, Vilniuje. Grubus, šiurkštus aptarnavimas daržovių-vaisių pardavejos, kurios prekystalis kairėje pusėje, o įejus iš mėsos skyriaus dešinėje pusėje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių