Quantcast

Vilniuje bus statomas naujas komisariatas

  • Teksto dydis:

Pagal viešosios ir privačiosios partnerystės (PPP) modelį Vilniuje planuojama statyti naują daugiau nei 100 mln. litų vertės naują policijos komisariatą bei areštinę. Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) paskelbė statybos rangovo konkursą.

Konkurso sąlygose nurodoma, kad laimėtojas per 3 metus turės suprojektuoti ir pastatyti komisariatą P.Vileišio gatvėje bei areštinę Birželio 23-iosios gatvėje. Be to, po to statytojas 22 metus prižiūrės pastatus.

Planuojama, kad bendras areštinės plotas sieks 5,4 tūkst. kvadratinių metrų, o komisariato - 2,7 tūkst. kvadratinių metrų.

Anot VPK, šiuo metu areštinė įsikūrusi Lietuvos nacionalinio muziejaus suteiktose patalpose. Pastarasis jau seniai prašo pareigūnus išsikelti iš patalpų, kurios nėra tinkamos areštinei.

Konkursas vyks konkurencinio dialogo būdu, pasiūlymų laukiama iki lapkričio 22 dienos.

Vidaus reikalų ministerija anksčiau skelbė, kad pastato statyba ir priežiūra galėtų kainuoti apie 123 mln. litų. Areštinės statybos ir priežiūros paslaugos galėtų kainuoti apie 86 mln. litų, komisariato - per 37 mln. litų.

Šiuo metu Panevėžio statybos trestas stato 61 mln. litų vertės Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato pastatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių