Quantcast

Vilniuje vanduo ir nuotekų tvarkymas nepigs

  • Teksto dydis:

Vilniaus taryba nepritarė siūlymui 5 proc. sumažinti geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo kainas Vilniaus apskrityje. Prieš tokį opozicinės partijos - Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) narių siūlymą balsuota posėdyje trečiadienį.

Savivaldybės tarybos ir LLS narys Kęstutis Nėnius teigė, kad savivaldybės bendrovė „Vilniaus vandenys“ turi visas galimybes mažinti geriamojo vandens ir nuotekų kainas.

„Labai skambiai per žiniasklaidą nuskambėjo „Vilniaus vandenų“ reorganizacija, kuri sutaupė tam tikrų lėšų kiekį, ir tai turėtų atsispindėti vandens kainoje. Kitas dalykas yra techniniai reikalai. Mes žinome, kad „Vilniaus vandenys“ turi didžiulius nuostolius geriamojo vandens dėl nutekėjimo į gruntą. Būtent dėl to motyvo ir techniniai sprendimai vandens nutekėjimo mažinimui egzistuoja“, - tarybos posėdyje teigė K.Nėnius.

Keli valdančiųjų atstovai sakė nepasitikintys LLS skaičiavimais, jog kainas galima sumažinti būtent 5 proc.

„Vilniaus vandenų” komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis BNS teigė, kad įmonės tarifai artimiausiais metais neturėtų keistis, o ateityje jei gali mažėti.

„Kainų mažinimas yra vienas iš ilgalaikių naujosios „Vilniaus vandenų“ vadovų komandos tikslų. Tačiau trumpalaikėje ar vidutinio laikotarpio perspektyvoje keliamas tikslas išlaikyti dabartines kainas, kurios yra vienos žemiausių tarp panašių Europos miestų. Kainų mažinimas šiuo metu būtų sudėtingas dėl itin sudėtingos bendrovės finansinės situacijos“, - teigė A.Bubnelis.

Be to, taryba patvirtino paviršinių nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtros ir veiklos planą iki 2020 metų. Visiems projektams numatoma skirti 26,55 mln. eurų, iš jų 22,147 mln. eurų - Europos Sąjungos (ES) parama.

Paskutinį kartą šalto vandens kainos Vilniuje didėjo 2014 metais, kai Kainų komisija vienašališkai nustatė trečdaliu aukštesnes „Vilniaus vandenų“ paslaugų kainas: daugiabučių gyventojams juos tuomet brango 34,6 proc. iki 1,7 euro (su PVM), individualių namų savininkams - 22 proc. iki 1,5 euro.

95,41 proc. „Vilniaus vandenų“ akcijų valdo miesto savivaldybė, likusias - Švenčionių, Šalčininkų ir Vilniaus  rajonų savivaldybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Kaip gali pigti, jei is seimo isvyti(neperbalsuoti) buve seimo nariai kitur ras prieglobsti tik vandentekyje.Spaudoje rase, kad vanduo Lietuvoje blogiausias ES, bet atlyginimsi ir valdininku skaicius didziausias. Tai antra darbo birza.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių