Quantcast

Vilniuje autobusuose bus galima vežti paspirtukus ir dviračius

Vilniuje nuo šiol specialiai pritaikytuose autobusuose bus leidžiama vežti dviračius, o paspirtukus, riedlentes ar riedučius – visame viešajame transporte, jei bus užtikrintas kitų keleivių saugumą.

Savivaldybės taryba trečiadienį pritarė tai numatantiems pakeitimams.

Šiuo metu vežti dviračius ar elektrinius paspirtukus sostinės troleibusų ir autobusų viduje draudžiama.

Kaip tarybos nariams sakė Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža, dviračius bus galima vežti specialiais paženklintais autobusais – tokių triašių autobusų miesto gatvėse yra 50. Juose yra įrengti specialūs tvirtinimo diržai.

„Taip pat taisyklėse bus papildomai įteisinta, kad keleiviai galės vežtis gėrimus sandariose talpose, t. y. uždarytuose induose – kavą, ar kas ką norės“, – sakė V. Pauža.

Kartu įtvirtinta nuostata, kad jei keleivis važiuoja dviračiu ir įlipa neįgalusis su vežimėliu arba keleivis su kūdikio vežimėliu, pirmenybė turi būti teikiama jiems, o ne dviratininkui ar paspirtuko savininkui.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Vilniuje autobusuose bus galima vežti paspirtukus ir dviračius", '...o šunis tik faršo konsistencijoj'.

Vilnietis

Vilnietis portretas
Ir kaip vairuotojas įsitikins, kad dviračiai prisegti - ateis pasižiūrėti? Vokietijoje teko ne kartą matyti gyvą pavyzdį, kaip neigalusis prašo patraukti iš jo vietos dviračius- ir nieks nereaguoja.

nuu

nuu portretas
o kas alergiskas kavos smarvei tures pescias varinet...nu narkomanams tik kad patogiau butu...beje tu dviraciu yvairiu pilna,gal tik sudedamus galima veztis...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių