Quantcast

Vilniuje atidaromi pirmieji savarankiško gyvenimo namai žmonėms su psichikos negalia

  • Teksto dydis:

Rytoj,  spalio 10 d., minint Pasaulinę psichinės sveikatos dieną, Naujoje Vilniuje 11 val.  bus atidaryti nauji sostinės socialinių paslaugų įstaigų padaliniai – Savarankiško gyvenimo namai ir Dienos centras psichikos negalią turintiems asmenims bei Savarankiško gyvenimo namai ir Trumpalaikės globos centras proto ir kompleksinę negalią turintiems asmenims.

Per tris projektų įgyvendinimo metus buvo rekonstruotas pastatas A. Kojelavičiaus g. 172/1. Šiame pastate duris atvers Vilniaus miesto socialinės paramos centro savarankiško gyvenimo namai „Savi namai“, skirti psichikos negalią turintiems asmenims. Pastate veiks ir dienos centras „Versmė“, kurį galės lankyti ne tik savarankiško gyvenimo namų gyventojai,  bet ir kiti vilniečiai, turintys psichikos negalią.

Kitoje A. Kojelavičiaus gatvės pusėje (nr. 127) taip pat rekonstruotas  pastatas, naujai įrengtos gyvenamosios ir kitos patalpos. Šiame pastate įsikūrė dveji Valakampių socialinių paslaugų namų padaliniai – Savarankiško gyvenimo namai ir Trumpalaikės globos centras proto negalią turintiems asmenims.

Atidaryme dalyvaus Vilniaus meras Artūras Zuokas, LR Socialinės apsaugos ir darbo, Centrinės projektų valdymo agentūros atstovai,  Savivaldybės Socialinių reikalų komiteto, Savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento vadovai ir specialistai, naujų atidaromų padalinių vadovai, kiti svečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių