Quantcast

Vilniuje atidaromas vienas didžiausių šalyje COVID-19 vakcinavimo centrų

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“, pradeda veikti naujas COVID-19 vakcinavimo centras.

Savivaldybės teigimu, tai bus didžiausias vakcinavimo centras šalyje.

Didžiausioje „Litexpo“ salėje, pažymėtoje 5-uoju numeriu, dirbs 50 vakcinavimo kabinų, tai leis paskiepyti iki 15 tūkst. gyventojų per parą.

Be šio centro ir sostinės poliklinikų, Vilniuje veikia dar du didesni vakcinavimo centrai – savivaldybėje (Konstitucijos pr. 3) bei Žirmūnų neformaliojo ugdymo centre (Žirmūnų g. 1B). Savivaldybė tvirtina, kad poliklinikos, atsidarius „Litexpo“ centrui, galės koncentruotis į anksčiau paskiepytųjų revakcinaciją ir sunkiai judančių pacientų skiepijimą namuose.

Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus teigimu, centras „Litexpo“ rūmuose atveriamas atsižvelgus į Vyriausybės informaciją apie antrą metų ketvirtį išaugsiančius skiepų nuo COVID-19 kiekius.

Atvykusieji į „Litexpo“, automobiliais bus iškart nukreipti į vakcinacijos centrui rezervuotą nemokamą stovėjimo aikštelę, pasirinkusiuosius viešąjį transportą autobusas atveš iki specialiai įrengtos stotelės. Tam padaryti nauji maršrutai, vešiantys į vakcinacijos centrą iš kelių miesto vietų.

Pagrindinė taisyklė, galiosianti visiems, – iš automobilių aikštelės į „Litexpo“ teritoriją bus galima patekti tik likus 15 minučių iki skiepo, todėl savivaldybė kviečia gyventojus neatvykti per anksti.

Numatoma, kad šis vakcinavimo centras dirbs nuo 10 iki 20 valandos, paslaugas jame teiks beveik visos miesto pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigos, tarp jų ir privačios „Medica“ klinika ir „Inmedica“ šeimos klinikos. Koordinuoti vakcinacijos procesus vietoje padės Raudonojo Kryžiaus savanoriai, tikimasi ir šaulių pagalbos.

Išsinuomoti „Litexpo“ patalpas miestui per mėnesį kainuoja apie 30 tūkst. eurų.

Miesto tarybai pritarus, patalpos išnuomotos 3–6 mėnesiams su teise pratęsti jį antra tiek, jei to prireiktų dėl besitęsiančios COVID-19 pandemijos ir vakcinacijos. Patalpų paruošimas vakcinacijai kainuos dar apie 40 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

performansas

performansas portretas
Noreciau skiepytis savo poliklinikoje, o ne parodu rumuose ar savivaldybeje. Tokia skiepijimo politika skiepus pavercia politine akcija o ne sveikatos apsaugos priemone.Uztat tiek daug zmoniu ir netiki jais, ir neina skiepytis.

kaunietis

kaunietis portretas
jus mega idijotai baikit suda minkit irzmones juokint su tom savo rasliavom

DĖMESIO

DĖMESIO  portretas
LIETUVOJE VALDŽIA MĖGINA ĮVESTI TOTALINĘ MEDICININĘ SKIEPIJIMO INKVIZICIJĄ....Galimybių pasas yra FAŠIZMAS IR ŽMONIŲ SEGRGACIJA...NES, ..jis nieko neduoda išskyrus žmonių TERORIZAVIMĄ ir nepaklusniųjų PERSEKIOJIMĄ, KADANGI pasiskiepijęs asmuo vi stiek gali buti viruso platintojas. O testuotas gali užsikrėsti iš naujo. Skiepai yra MIRTINAI pavojingi ir daugelis EUROPOS šalių jų atsisakė. Lietuvos valdžios SENBĖZDOS dreba dėl savo gyvasties ir jiems MAŽESNĖ blogybė jei dešimt RUNKELIŲ numirs iš TŽKSTAČIO nei jei virusas nusineš bent vieno jų BRANGIA GYVYBĘ.....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių