Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje apvogta laikrodžių parduotuvė (papildyta)

2009-09-01 21:57

Antradienį, 10.10 val. Vilniaus policija gavo pranešimą apie sostinėje J.Basanavičiaus gatvėje apvogtą laikrodžių parduotuvę.

Pasak Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato, Nusikaltimų tyrimo valdybos, Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininko Sigito Šemio, neabejojama, kad vagystė įvykdyta naktį, išlaužus iš kiemo pusės esančio įėjimo duris.

Vagystę pastebėjo į darbą atėjusios darbuotojos. Ši parduotuvė pradeda dirbti nuo 10 val. ryto.

Kiek tiksliai laikrodžių pavogta ir, kiek nuostolių parduotuvės savininkams, vienai uždarai akcinei bendrovei galėjo padaryti vagys, dar skaičiuojama. „Parduotuvės personalo duomenimis, vagių padaryti nuostoliai gali siekti apie 100 tūkst. litų“, - sakė S.Šemis.

Kol kas policija neturi duomenų, ar parduotuvėje buvo įrengta signalizacija. „Mes dar negavome jų pareiškimo dėl vagystės“, - kalbėjo Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininkas.

S.Šemio teigimu, kol parduotuvės savininkai suskaičiuos pavogtus daiktus ir patirtus nuostolius, gali praeiti 2-3 dienos, mat jie turi atlikti detalę visų parduotuvėje įsigytų ir parduotų prekių inventorizaciją.

Pasak pareigūno, šioje parduotuvėje prekiauta brangiais, bet ne prabangiais laikrodžiais. „Jie nėra pigūs nuo kelių šimtų iki poros tūkstančių litų, todėl suskaičiuoti už kiek vagys išsinešė turto, kol kas sunku pasakyti“, - antradienį kalbėjo S.Šemis.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūno teigimu, tai jau antra Vilniuje per du mėnesius įvykdoma stambi vagystė iš laikrodžių parduotuvės.

Liepos 7-ąją į Gynėjų gatvėje įsikūrusią prabangiais laikrodžiais prekiaujančią parduotuvę užsukęs vyriškis, pagrobė kelis laikrodžius, kurio vieno vertė siekė apie 18 tūkst. litų. „Jis užėjo darbo metu, paprašė parodyti vieną laikrodį, antrą, trečią, o po to stvėrė visus ir pabėgo“, - pasakojo S.Šemis.

Ši vagystė iki šiol neišsiaiškinta.

Didelės vertės vagysčių šiemet Vilniuje būta ir daugiau. Rugpjūtį vagys įsilaužė į Naugarduko gatvėje esančią mobiliųjų telefonų servisą - taisyklą ir pagrobė apie 100 vienetų telefonų, kurių vertė daugiau nei 30 tūkst. litų.

Kaip jau rašėme, ansktų liepos 28-osios rytą du kaukėti plėšikai automobiliu įvažiavo į prekybos centrą „Akropolis“ ir iš ten įsikūrusios juvelyrinių dirbinių parduotuvės „Baltekslita“ per 40 sekundžių susirinko juvelyrinių dirbinių už maždaug 100 tūkst. litų.

Prieš tai įžūlūs vagišiai įsibrovė į Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje įsikurusį juvelyrinių dirbinių saloną.

Pasak S.Šemio, dėl šių vagysčių tyrimai dar nebaigti, tačiau įtarimai iki šiol niekam nepareikšti. „Vyksta intensyvūs tyrimai, žmonės dirba, visi atvejai analizuojami“, - sakė jis.

Šiemet Vilniaus pareigūnai dėl stambių vagysčių (kai nuostoliai siekia daugiau nei 32 tūkst. 500 litų) teismui perdavė apie 10 bylų. „Išaiškinamumo procentas nėra blogas“, - sakė S.Šemis.