Quantcast

Vilniuje – apsauginėmis kaukėmis „papuošti“ paminklai

  • Teksto dydis:

Koronavirusas pastarąsias kelias savaites – itin aktuali tema tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje. Pirmadienio rytą vilniečiai pastebėjo neįprastus vaizdus ir mieste.

Portalo skaitytojas Virginijus į redakciją atsiuntė nuotrauką, kurioje matyti Žemaitės paminklas, „papuoštas“ apsaugine kauke.

Vyras teigė, kad neįprastas vaizdas Gedimino prospekte į akis krito ryte, kai apie 9 valandą vilnietis ėjo į darbą.

„Juokinga tai, kad Žemaitės paminklas ir skverelis yra netoli poliklinikos, tad pro jos langus medikai galėjo žiūrėti į taip „papuoštą“ skulptūrą, – pasakojo vilnietis. – Kaukė buvo pagaminta iš žalsvos medžiagos, pritvirtina guma ir iš toli atrodė kaip tikra medicininė kaukė – tik didesnė.“

Vilnietis tikino, kad toks vaizdas jo nepapiktino. „Tai įdomu – šalia neįprastai atrodančio paminklo nufotografavau ir savo šunį. Mane labiau piktina, kai žmonės panikuoja“, – sakė Virginijus. 

Viešoje erdvėje pasirodė informacija, kad šį rytą neįprastai atrodė ir kitos mieste esančios skulptūros – Jono Basanavičiaus, Taraso Ševčenkos, Daktaro Aiskaudos, Donelaičio bei brolių Vileišių, tačiau popietę portalo diena.lt fotografui taip neįprastai „papuoštų“ paminklų užfiksuoti nebepavyko. Kaukių ant paminklų nebebuvo.

Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja portalui teigė, kad policija šiandien gavo vieną pranešimą dėl taip „papuošto“ paminklo – apie 8.20 val. ryto buvo pranešta apie taip „papuoštą“ T. Ševčenkos paminklą Arklių gatvėje. „Gyventoja pranešė, kad ant paminklo buvo užrištas audeklas. Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai audeklą nuėmė“, – teigė policijos atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
Grazus tas Zemaites parkas. Ne grazus, bet kiek daugiau kompaktiskas. O salia jo mazaverte griozdiska Lukiskiu aikste, atrodanti kaip kokia kaimo ganykla. O jei dar ten koki Vyti ar Lenina pastatys...

Anonimas

Anonimas portretas
Zmonem kaukiun truksta, uzsiima nesamonem...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių