Quantcast

Vilniui nereikia butų su parketu ir požeminiais garažais

Vilniaus miesto valdžia su nekantrumu laukia Vyriausybės numatytųjų 13 mln. litų socialinio būsto plėtrai. Jeigu lėšos dėl sunkmečio bus nukirptos, tūkstantinė laukiančiųjų buto eilė mažiausiai metams įstrigs mirties taške.

Vilniaus mero Viliaus Navicko apsilankymas Vyriausybėje kol kas nedavė lauktų rezultatų. Socialiniam būstui numatyta 13 mln. litų suma vis dar kybo ore. Tuo tarpu savivaldybės butų laukiančiųjų eilė tysta akyse: prieš mėnesį dar kalbėta apie 5 tūkst. gyventojų, šiandien eilėje- jau 5,2 tūkst. vilniečių.

„Miestui nereikia butų su parketu, granitu ir požeminiais garažais. Mums reikia 1-2 kambarių visiškai įrengtų butų: su sienomis, grindimis, vonios bei virtuvės įranga. Bet šiandien dar neaišku, ar Vyriausybė skirs 13 mln. litų. Jei šitų pinigų neliks,  kaip bebūtų gaila, programa socialinių butų sustos, nes miestas lėšų taip pat neturi. Mes su strioku akyse laukiame, kad tie milijonai nedingtų“, - tikino Vilniaus vicemeras Stanislovas Šriūbėnas.

Šiuo metu iš socialinio būsto eilėje stovinčių 5,2 tūkst. vilniečių penktadalį sudaro jaunos šeimos. Buto taip pat laukia apie 600 našlaičių, 200 daugiavaikių šeimų, 800 neįgalių asmenų. Iš jų už Vyriausybės numatytus 13 mln. litų esą būtų galima pastatyti būtų 150-160 šeimų. Išperkant jau pastatytus daugiabučius, savivaldybė per šiuos metus galėtų apgyvendinti ir iki 1 tūkst. laukiančiųjų.


Šiame straipsnyje: socialinis būstasŠriūbėnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių