Quantcast

Vilnietes sugundė naktinis bėgimas

1180 – tiek linksmai nusiteikusių moterų šeštadienio vakarą sostinėje startavo pirmąkart Lietuvoje surengtame naktiniame moterų bėgime „We own the night“ (liet. „Mums priklauso naktis“).

Maratono startas Vilniuje nuaidėjo 21 val. Nors pačiam bėgimui buvo numatytos 45 minutės, organizatoriai ir po jo kvietė neišsiskirstyti ir pasidžiaugti gera draugija. Dar gerokai iki renginio organizatoriai žadėjo: šio penkių kilometrų maratono tikslas – ne kuo greičiau įveikti trasą, o pasilinksminti ir gerai praleisti laiką smagioje kompanijoje.

Regis, moterys šią žinutę išgirdo. Netoli starto linijos maratono pradžios su drauge laukusi Simona sakė, kad ją sužavėjo renginio idėja ir neįpareigojantis pobūdis.

„Mokyklos laikais bėgiojau, bet maratone dalyvausiu pirmą kartą. Dalyvausiu, nes sužavėjo idėja, kad bėga tik moterys. Ta laisva forma, kaip jie patys pristatė, kad visiškai neįpareigoja tavęs bėgti ir žiūrėti laiko. Jeigu nori bėgti ir rekordą pasiekti, tai bėk pirma ir draskykis, o jei ne – užsuk į palapinę, pasilinksminsim, atsigersim. Man atrodo, bus toks krykštavimo moteriškas bėgimas. Ir idėja, kad viskas vyksta naktį,  tokia įdomesnė. Dieną gal nesužavėtų, o naktį – ir apšvietimas gal romantiškai nuteikia“, - šypsojosi Simona.

Organizatoriai vylėsi į maratoną senamiesčio gatvėmis pritraukti 2 tūkst. moterų. Tačiau, nors šis skaičius nepasiektas, organizatoriai to nesureikšmina.

„Tikrai neliūdime, šiaip ar taip, bėgs daugiau kaip tūkstantis moterų, ir tai yra daug“, - prieš pat maratono pradžią sakė bėgimo renginio iniciatorės – sporto prekių gamintojos „Nike“ – prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė.

Organizatorės manymu, bėgti būtent šiame maratone moteris paskatino tiek noras pasportuoti, tiek pramogos. Prieš bėgimą publiką „apšildė“ muzika, moterys noriai fotografavosi prie renginio stendo.

„Bėgimas naktinis, tad netrūks šviesos efektų. Be to, moterų laukia puikios staigmenos, smagi muzika, žinoma, ir gera kompanija bei nuotaika. Šitą maratoną galima pavadinti bėgimu-diskoteka“, - pasakojo M.Monstavičiūtė.

Tokie naktiniai moterų bėgimai jau ne vienus metus organizuojami įvairiose pasaulio šalyse. Tūkstančius dalyvių jie pritraukia Londone, Paryžiuje, Amsterdame, Milane, Berlyne. Birželį

Varšuvoje įveikti trasą pasiryžo daugiau kaip 6 tūkst. moterų.

Organizatoriai teigia manantys, kad moterų bėgimas nežavi taip, kaip vyrų, tad renginys pateikiamas „per smagumo prizmę“. Tačiau pagrindinė idėja esą – pakviesti moteris sportuoti ir daugiau laiko skirti sau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių