Quantcast

Vilniečius kviečia į pavasario talką: bus želdinama T. Ševčenkos gatvės dalis

Prieš pusantrų metų startavus Žaliajai bangai, sostinėje jau pasodintas 49 891 medis, 96 940 krūmų ir 5475 vijoklių. Kitą šeštadienį (balandžio 15-ąją) 11 val.  jau tradiciškai gyventojai kviečiami į pavasarinę talką Naujamiestyje – sinoptikai žada jau tikrai pavasariškus orus!

Kaip informuoja savivaldybė, T. Ševčenkos gatvėje daugiau nei 1,5 km atkarpoje bus pasodinta per 1500 krūmelių.

Kartu su šeimomis, kaimynais ir draugais kviečiama rinktis ties naujuoju Vytenio g. / T. Ševčenkos g. žiedu, nuo kurio iki pat Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato bus pasodintos 1686 šermukšnialapes lanksvūnes ir japonines lanksvas. Neturintieji darbinių pirštinių ir kastuvėlių šias priemones gaus vietoje.

„Žaliose gatvėse geriau jaučiamės ir mieliau leidžiame laiką, nekilnojamojo turto patrauklumas auga žaliuose rajonuose, žaliose erdvėse jaučiamės produktyvesni, mus mažiau veikia miesto triukšmas, žaluma sušvelnina karščio poveikį kaitriomis vasaros dienomis. Pasodinti sodinukai suvešės per keletą artimiausių metų ir jau perdirbs anglies dvideginį, vėsins užplūdus kaitroms, suteiks šiai erdvei grožio ir jaukumo“, – sako Vilniaus savivaldybės Miestovaizdžio skyriaus vedėja Ramunė Baniulienė.

Ankstesnėse pavasario ir rudens talkose dalyvavo per tūkstantį vilniečių. Padedant miestiečiams, apsodinti Konstitucijos, Savanorių prospektai, P. Lukšio gatvė, Pavilnys.

Artėjantį želdinimo sezoną planuojama pasodinti apie 4 tūkst. medžių ir 40 tūkst. krūmų. Dar dešimtis tūkstančių medžių miestui jau suplanavo padovanoti įvairios įmonės. Naujamiestyje, Šnipiškėse, Žirmūnuose ir kituose rajonuose naujos medžių alėjos jungsis su jau pasodintomis praėjusiais metais Naujamiestyje ir Šnipiškėse. Čia numatyta apželdinti T. Ševčenkos ir  Žalgirio gatves. Pačioje miesto širdyje nauji medžiai bei krūmai sužaliuos daugelyje su Gedimino prospektu besiribojančių gatvių: A. Jakšto, Jogailos ir A. Goštauto.

Atsižvelgus į bendruomenių pageidavimus, želdinimo darbai prasidės tankiai apgyvendintuose Pilaitės, Pašilaičių, Justiniškių rajonuose, kur labiausiai trūksta žalumos. Ilgiausios naujų medžių ir krūmų alėjos sužaliuos Lazdynuose, Architektų bei Erfurto  gatvėse. Žirmūnuose želdinimo darbai jau kelsis į atokesnes rajono erdves – Apkasų gatvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tegyvuoja lenino talka

Tegyvuoja lenino talka portretas
Šaunuoliai konservatoriai ir laisviečiai - geriausia kova su ko,unizmu, tai perimti komunistines tradicijas.

Lenin

Lenin portretas
Rasta ar reikes nešti?

Fff

Fff portretas
Blyn kaip nusibo ta prakeikta reklama kuri prieš lošimą .Neesu koks lošėjas ar pijokas ir rūkorius, kad tokios reklamos padėtų ,jos atvirkščiai nervuoja ,gadina nuotaika nes trukdo internete būti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių