Quantcast

Vilniečius džiugino robotukų armija

Ankstyvą trečiadienio vakarą smalsuolių dėmesį traukė priešais Rotušės pastatą besibūriuojantys žmonės. Čia miesto aikštę užplūdo mažų robotų būrys.

Renginyje buvo pristatomi įvairaus amžiaus vaikų ir suaugusių sukonstruoti robotai. Iš „Lego“ detalių sukonstruotos mašinos buvo tikra atrakcija vaikams ir juos lydintiems tėvams. Mažieji patys noriai domėjosi robotikos subtilybėmis, iš arti apžiūrinėjo šią sritį išmanančių ar besimokančių entuziastų sukonstruotus mechanizmus.

Čia visų laukė „First Lego League“ stalas su užduotimis robotams. Visi norintys galėjo ne tik stebėti kaip įvairias užduotis atlieka iš anksto užprogramuoti robotai, bet ir pabandyti patys susirungti su robotu ir atlikti jas greičiau, valdydami robotą savo išmaniuoju telefonu.

Valandą trukusio renginio metu specialistai susidomėjusius pažindino su robotikos mokslu ir išsamiai papasakojo apie įvairias šios srities subtilybes. Jau ilgą laiką robotais besidomintis sertifikuotas „Robotikos akademijos“ instruktorius Kristijonas Vasiliauskas susirinkusiems pasakojo, kad tai yra puikus saviraiškos būdas bet kokio amžiaus žmogui.

„Man robotika yra puikus būdas išlaisvinti savo kūrybiškumą. Kiekvieną dieną susiduriant su rutininiais darbais, pavyzdžiui, grindų plovimu, drabužių džiovinimu ir pan., kyla mintis – kodėl šiuos nuobodžius darbus turiu atlikinėti pats? Pradedi galvoti - kas visą tai galėtų padaryti už mane? Sakoma, kad didžiausi išradėjai buvo patys didžiausi tinginiai, nes jie darė viską, kad kasdienė buitis būtų kuo lengvesnė. Iš to kilo susidomėjimas robotais“, - kalbėjo K. Vasiliauskas.

„Ne paslaptis, kad gyvename sparčiai besivystančioje visuomenėje. Vaikai užauga naudodamiesi kompiuteriais, išmaniosiomis technologijomis ir t.t. Kuo anksčiau jaunas žmogus atranda save, tuo daugiau jis pasiekia būdamas suaugęs. Muzikantai yra puikus to pavyzdys. Manau, kad tą patį galima taikyti ir šiuolaikiniams mokslams“, - tikino žinovas.
Parodomoji „Lego“ robotų programa yra Vilniaus rotušės inicijuoto projekto „Nustebink Vilnių“ dalis. Visą vasarą vykstančio renginių ciklo idėja – atgaivinti ir paįvairinti sostinės gyvenimą šiltuoju metų laikotarpiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių