Quantcast

Vilniečių idėją palaikė visas pasaulis: rusai sulaukė beveik 100 tūkst. skambučių

  • Teksto dydis:

Prieš savaitę prasidėjusi akcija #CallRussia („Skambink Rusijai”), skatinanti skambinti Rusijos piliečiams ir taikiai pasakoti, kas iš tiesų vyksta Ukrainoje, sugeneravo beveik 100 tūkst. skambučių, trečiadienį pranešė organizatoriai.

„Pirmi skambučiai buvo labai sunkūs, ypač, kai kitame gale girdi agresiją ir jokio bandymo įsiklausyti ir išklausyti tai, ką sakau. Bet ne visi skambučiai tokie – nemažai atsiliepusiųjų sakė, kad žino, supranta, kas vyksta, išgyvena dėl to, bet imtis ryžtingų veiksmų yra bejėgiai“, – teigė vienas iš kampanijos iniciatorių rinkodaros specialistas Paulius Senūta.

„Po kiekvieno skambučio dar labiau tikiu, kad tokių pokalbių Rusijos piliečiams reikia ir tik laiko klausimas – kada didžioji dalis Rusijos atsipeikės ir supras, kur juos veda Putinas“, – sakė jis.

Po kiekvieno skambučio dar labiau tikiu, kad tokių pokalbių Rusijos piliečiams reikia ir tik laiko klausimas – kada didžioji dalis Rusijos atsipeikės ir supras, kur juos veda Putinas.

P. Senūta pats į Rusiją atsitiktiniais numeriais skambino mažiausiai 100 kartų.

Skambučių statistika rodo, kad daugiausia skambinančiųjų – rusakalbiai iš Lietuvos ir Lenkijos.

Anot pranešimo, skambučių aktyvumas labiausiai auga Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Moldovoje, Latvijoje ir Italijoje.

Apie Vilniuje gimusią iniciatyvą pasauliui pranešė beveik 600 žiniasklaidos kanalų JAV, Jungtinėje Karalystėje, Skandinavijos šalyse, Vokietijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje, Brazilijoje, Čilėje, Honkonge ir kt.

Daugiau nei 20 tūkst. skambinusiųjų #CallRussia interneto puslapyje pasidalijo atsiliepimais apie skambučių eigą. Beveik ketvirtadalis jų skambučius pavadinimo pavykusiais.

Iniciatyva „Paskambink į Rusiją“ kilo Vilniuje, susivienijus komunikacijos ir technologijų profesionalams, ir per keletą dienų tapo globali, teigia organizatoriai.

CallRussia.org projekto autoriai pasinaudojo milijonų rusiškų telefonų numerių duomenų baze ir sukūrė interneto platformą, kuri automatiškai generuoja telefono numerius.

Iniciatyvos puslapyje visiems savanoriams pateiktos ir galimų nekonfliktinių pokalbių su Rusijos piliečiais gairės.


Šiame straipsnyje: „Paskambink į Rusiją“akcijaskambino rusamskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių