Quantcast

Vilniečiams nuo spalio 10 ct brangsta šaltas vanduo

Vilniaus miesto taryba skubos tvarka patvirtino 0,10 lito didesnį šalto vandens ir nuotėkų valymo įkainį Vilniaus miesto, Šalčininkų, Švenčionių ir Vilniaus rajonų gyventojams. Nuo spalio paslauga kainuos 4,22 lito už kubinį metrą.

Pagrindinis motyvas - iki 21 proc. šoktelėjęs pridėtinės vertės mokestis (PVM). Jeigu Vilniaus miesto taryba nebūtų patenkinusi „Vilniaus vandenų“ prašymo kilstelėti kainą, bendrovė iki 2009 m. pabaigos būtų patyrusi 2,8 mln. litų nuostolių.

Šiuo metu Vilniaus miesto bei Šalčininkų, Švenčionių ir Vilniaus rajonų gyventojai už šaltą vandenį moka dar 2007 m. liepą patvirtintais įkainiais, kuomet galiojo 18 proc. PVM. Bazinė vandens abi nuotėkų valymo kaina paskutinį kartą tvirtinta 2001 m. Paslaugos įkainiai Vilniaus vartotojams nebuvo perskaičiuoti ir praėjusių metų gruodį, kuomet Seimas PVM pakėlė nuo 18 proc. iki 19 proc. Dėl to bendrovės vadovybė tikina patyrusi apie 650 tūkst. litų nuostolių.

Vilniaus vicemeras Vidmantas Martikonis pasiūlė tarybai apskritai atsisakyti prerogatyvos nustatinėti gyventojams šalto vandens, šilumos ir viešojo transporto bilietų kainas. Esą tai - ekspertų iš Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos, o ne politikų darbas.

„Mes politikai nedrįstame pažiūrėti į ekonominius skaičius, nes rinkimai per daug dažni. Mes -politikai, o kainų komisijoje dirba ekspertai“, - pasiūlė V.Martikonis.


Šiame straipsnyje: šaltas vanduoVilniaus vandenys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių