Quantcast

Vilniečiams bus patogiau bendrauti su savivaldybe

Registrų centras savivaldybėms pristatė projektą, kuris leidžia internete gyventojams, verslui ir valdžiai patogiau bendrauti su vietos valdžia.


Kelerius metus Registrų centro specialistai kartu su keliomis savivaldybėmis, remdamiesi Registrų centro turima duomenų baze, kūrė paslaugą, leidžiančią vietos valdžiai gyventojams ar verslui teikti papildomas paslaugas – regia.lt.


„Savivaldybės tai naudos kaip paslaugą, kad parodytų savo duomenis piliečiams ar bendrautų su jais, ar kaip nuspręs. Ši paslauga sukuriama visoms savivaldybėms“, – sakė VĮ Registrų centro direktorius Kęstutis Sabaliauskas.


„Tai puiki priemonė, pagal kurią gyventojai galės pasitikrinti bet ką, jei to savivaldybė tik norės – kur išmesti pavojingas atliekas ar šiaip šiukšles, kur autobusų stotelės ir tvarkaraščiai, kur bevielio interneto prieigos, kur artimiausias bankomatas ir dar daugybę kitų dalykų“, – teigė teisingumo ministras Remigijus Šimašius.
Internete esančiame žemėlapyje galima gauti informacijos apie susisiekimo ar inžinerinę infrastruktūrą, atliekų tvarkymą, visuomeninius ir kitus objektus, teritorijų planavimo dokumentus, organizuoti viešus jų aptarimus.


Gyventojai gali pranešti apie nuvirtusius medžius, atsivėrusias duobes, o verslininkai – informuojami apie savivaldybės išduotus leidimus bei licencijas, išorinės reklamos vietas.


„Manau, iš šio projekto būtų mažai naudos, jei informacija būtų nepapildoma, nekeičiama ir neatnaujinama. Manau, į šį projektą bus įtraukiama ir pagrindinių objektų apžvalga 3 D formatu iš bet kurios pasaulio vietos, kad galima būtų sužinoti daugiau apie turizmo paskirties objektus. Tai yra ta dirva, kur galima sėti grūdą ir laukti [norimo] efekto“, – įsitikinęs Savivaldybių asociacijos prezidentas Ričardas Malinauskas.


Kol kas prie sistemos prisijungė tik penkios savivaldybės: Rietavo, Birštono, Neringos, Druskininkų ir Utenos rajono. Tačiau galimybe dalyvauti projekte jau susidomėjo ir kitos savivaldybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tėvynės priešai

Tėvynės priešai portretas
Savivaldybei niekas nerūpi, tik socialiniai reikalai. Tokia savivaldybė nereikalinga, kuri sunaudoja gyventojų lėšas, gąsdina monumentaliosios architektūros ir skulptūrų griovimu. Dėl savivaldybės projektų neįmanoma gyventi, nes ji nesuvokia aktualijų. Savivaldybės darbuotojai nepataisomi savadautojai. Jie Tėvynės priešai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių