Quantcast

Vilniečiai vis aktyviau ryžtasi senų daugiabučių renovacijai

  • Teksto dydis:

Metams baigiantis, Vilniaus savivaldybė apžvelgė renovacijos rezultatus: sostinėje šiemet pabaigti renovuoti 34 daugiabučiai namai, parengta 300 investicinių planų, 142 namų gyventojai jau yra apsisprendę dėl renovacijos ir pasirašę pavedimo sutartis, pasirašytos 93 rangos darbų sutartys, gauta 160 statybos leidimų. Pagal Vilniaus miesto savivaldybės energinio efektyvumo didinimo programą daugiabučiuose namuose šiemet atnaujinta 20 daugiabučių.

Šių namų gyventojai jau laimi, nes: energijos sunaudojimas sumažinamas 40-60 ir daugiau proc., gerėja gyvenimo kokybė, taupiau naudojami gamtos ištekliai, auga būsto vertė. 

„Jei palygintume du tipinius namus Žirmūnuose, renovuotame name, kuriame pakeisti langai, apšiltintas stogas ir fasadas, įstiklinti balkonai, vidutinis 60 kv. m butas už šilumą sumoka 20 eurų. Nerenovuotame name toks pats butas moka vidutiniškai 54 eurus. Taigi, realūs pavyzdžiai rodo, jog po renovacijos už šildymą žmonės moka ženkliai mažiau.“, - teigia renovacijos klausimus kuruojantis vicemeras Valdas Benkunskas.   

Pasak vicemero, Vilniuje planuojamas kompleksinis daugiabučių atnaujinimas – senos statybos gyvenamųjų namų kvartalų atnaujinimas, papildant esamą susisiekimo infrastruktūrą automobilių stovėjimo vietomis, sutvarkant privažiavimus prie daugiabučių.

Savivaldybė gyventojams primena, kad jei daugiabučio namo administratorius nerodo pakankamai iniciatyvos modernizuoti seną namą, visada galima pasirinkti kitą administratorių –  kreiptis į Savivaldybę patarimo ir pagalbos. Be to, galima pasirinkti kitą daugiabučio namo valdymo būdą – bendriją ar jungtinę veiklą.

Palyginus Lietuvoje teikiamą paramą daugiabučių atnaujinimui su kitomis šalimis, mūsų valstybės parama didelė. Nepasiturintiems valstybė apmoka visas su renovacija susijusias išlaidas. Nuo šių meto spalio valstybės parama atnaujinantiems būstus kiek sumažėjo: perpus mažėjo parama  dokumentams rengti, o parama rangos darbams šilumą taupančioms priemonėms sumažėjo 5 proc. – iki 35 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipeda

klaipeda portretas
jau laukiam renovacijos 3 metus.sutarti su rangovu jau pasirase,bet pinigu bankas neturi,todel rangovas negali pradeti darbu.bet kiekviena menesi mokam ir kiek dar laukti niekas nezino.greiciau patiems daryti po biski,greiciau ir zinai kam panaudoti pinigai.

asdfhsyidbyj vshcrv

asdfhsyidbyj vshcrv portretas
NESIRENOVUOKIT , O TIK NAKČIAI UŽDENKIT LANGUS PUTU POLISTIROLU ARBA ISIRENKITE APŠILTINTAS LANGINES ! sutaupysit tūkstančius ir šiltai gyvensit išlaide mažus pinigus . LANGAS tai didžiausias šilumos laidininkas kuris užima apie 50% sienos dalies ir yra 10 kart laidesnis šilumai už sieną nežiūrėkit į techninius šilumos parametrus o galvokit logiškai , langas tai šaldytuvas ir jis šaldo žymiai daugiau ir efektyviau nei įšalusi siena , o jei jis uždengtas tai nelieka didžiojo šaldymo ploto , ar aišku ar dar vis neaišku kaip debilams seimūnams ir prezidentei ? .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių