Quantcast

Vilniečiai vėl gali sėsti ant 22 mln. Lt kainavusių oranžinių dviračių

Oranžiniai dviračiai grįžta į sostinės gatves. Šiandien iš Europos aikštės išriedės 200 šių transporto priemonių. Nuomos sistema, kaip planuojama, turėtų veikti bent 15 metų.

Prieš 12 metų į Vilniaus gatves išriedėję per 800 oranžinių dviračių tapo savotiška dovana gyventojams, nes atgal grįžo vos keli. Tą kartą dviračių akcijos rėmėjams projektas kainavo daugiau nei ketvirtį milijono litų. Dabar savivaldybės iniciatyva sostinėje įrengta nauja automatinė dviračių nuomos sistema.

Iš 24 Vilniuje išsidėsčiusių terminalų, nuo šiandien galima išsinuomoti pirmuosius 200 dviračių, o ateityje jų turėtų būti dar daugiau. Terminalai veiks visą parą šiltaisias metų laikais.

Naujaisiais dviračiais pirmą pusvalandį bus galima važinėti nemokamai, antrasis kainuos 1,5 lito, trečiasis – 5 litus. Kiekvienas pusvalandis vis brangesnis, nes sistema norima skatinti dviračiais dalytis.

Išsinuomoti dviratį galima tik su specialia oranžinio dviračio kortele, registruota vilniečio kortele arba kreditine, todėl kiekvienas dviratį pasiimantis asmuo bus identifikuojamas, o grąžinus nuskaitoma atitinkama suma už važinėtą laiką.

Į dviračių nuomos sistemą ir dviračius reklamos agentūra „JCDecaux“ investavo 22 mln. litų – mainais į reklamos plotą. Taigi nuostolių šį kartą savivaldybė neturėtų patirti, nes 2001-aisiais dviračių stovus ir ženklinimą finansavo pati savivaldybė.

Pradanginusiam dviratį teks mokėti daugiau nei pusę tūkstančio baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnius

Vilnius portretas
skęsta skolose, bet visokiems dviračiams leidžiami pinigai, už kuriuos sumoka valstybė. Povui, juk tu juokiesi cha, cha, cha, o ne ha, ha, ha

povas

povas portretas
ha ha ha kaune! dviraciai butu deimantiniai, nes ir stovetu prie auksinio tualeto:)))) jau uz ''zalgirio'' arena mokam po 18 mln. i metus,o cia dar dviraciai...vi;lniaus skolas mokes visa lietuva, todel jiems lengva musu pinigais taskytis!

Kupcinskas

Kupcinskas portretas
turetu sekti Zuoko pavyzdziu-laukiam zaliu dviraciu-nebutinai turi buti oranziniai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių