- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Vilniečiai ragavo rekordinį kiekį žuvienės
-
Vilniečiai ragavo rekordinį kiekį žuvienės
-
Vilniečiai ragavo rekordinį kiekį žuvienės
-
Vilniečiai ragavo rekordinį kiekį žuvienės
-
Vilniečiai ragavo rekordinį kiekį žuvienės
-
Vilniečiai ragavo rekordinį kiekį žuvienės
-
Vilniečiai ragavo rekordinį kiekį žuvienės
-
Vilniečiai ragavo rekordinį kiekį žuvienės
-
Vilniečiai ragavo rekordinį kiekį žuvienės
-
Vilniečiai ragavo rekordinį kiekį žuvienės
Darganotą šeštadienį Vilniuje, Tuskulėnų gatvėje, sklido gardus kvapas – prekybos tinklo "Maxima" meistrai šalia parduotuvės pirmą kartą virė rekordinį kiekį – net 100 litrų žuvienės. Iš viso apie 600 porcijų sriubos išdalinta Žirmūnų bendruomenės gyventojams ir visiems tą popietę apsilankiusiems parduotuvėje.
„Norint išvirti gerą žuvienę, reikia naudoti šviežią, atvėsintą žuvį ir daržoves. Žuvienei visada tinka citrina, o iš prieskonių – kalendra. Ji puikiai pagardins bet kokį žuvies patiekalą. Tik prieskonius rekomenduoju dėti pabaigoje virimo, kad išliktų jų gardus aromatas“, – patarimų susirinkusiems negailėjo žuvienės virimą prižiūrėjusi prekybos tinklo maisto gamybos meistrė Aleksandra Novakova.
Šalia parduotuvės pastatytame katile kunkuliavusi sriuba atrodė išskirtinė ne tik kiekiu – 100 litrų, bet ir žuvų bei jūros gėrybių gausa. Į sriubą meistrai sudėjo net 23 rūšis žuvų, tiek mums įprastų, tokių kaip jūros lydekos, lašišos, karpiai, sterkai, tiek retesnių, kaip vilkešeris, polakas ar gelsvoji plekšnė. Sriuba paįvairinta lietuviškais vėžiais, krevetėmis, aštuonkojais, midijomis ir kitomis jūros gėrybėmis. Į katilą taip pat keliavo morkos, bulvės, salierai, paprikos, svogūnai, česnakai, citrinos gabalėliai, kiti prieskoniai. Meistrai susirinkusiems gyventojams sriubą dalino gardindami grietine, o užkąsti siūlė pačių iškepta duona.
„Labai mėgstu žuvį, kas savaitę valgau ne po vieną kartą. Patinka ir dorada, ir gardžiai paruošta lydeka, ir silkė“, – sakė viena garbaus amžiaus Žirmūnų gyventoja, ragaudama garuojančios žuvienės porciją, kurių buvo išdalinta apie 600.
Gyventojų susidomėjimo taip pat sulaukė ir kitos atrakcijos – žuvų paveikslėlių spėliojimas bei žaidimas, kas išvardins daugiau žuvų ir jūros gėrybių rūšių. Vaikus labiausiai įtraukė žaislinių žuvelių žvejojimas iš akvariumo.
"Maximos" duomenimis, per mėnesį gyventojai nuperka virš 50 tonų atšaldytų ir virš 80 tonų šaldytų žuvų bei jūros gėrybių – iš viso daugiau nei 130 tonų žuvų ir jūros gėrybių. Daugiausiai žuvies ir jūros gėrybių yra parduodama gruodžio mėnesiais, o ypač Kūčių, Kalėdų dienomis, tarp Kalėdų ir Naujųjų metų. Tuomet žuvų ir jūrų gėrybių pardavimas išauga net triskart.
Iš viso didžiosiose šio prekybos tinklo parduotuvėse šviežių žuvų skyriuje pateikiama apie 70 rūšių žuvų ir jūros gėrybių. Jas tiekia mūsų šalies, Latvijos, Lenkijos, Prancūzijos, Olandijos, Norvegijos, Ispanijos, Anglijos ir Danijos žvejai bei žuvininkystės įmonės.
Pasak mitybos specialistų, žuvis – unikalus baltymų ir energijos šaltinis. Joje yra vitaminų A, B, D, E, taip pat – tris kartus daugiau mineralinių medžiagų, nei mėsoje. Žuvyje yra naudingų omega 3 riebalų rūgščių, kurių pats organizmas negali pagaminti. Dietologai žuvį rekomenduoja valgyti bent du kartus per savaitę.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Darbo užmokesčio atotrūkis tarp Vilniaus ir regionų toliau auga1
Darbo užmokesčio atotrūkis tarp Vilniaus ir regionų toliau auga bei siekia 269 eurus, praneša LNK. ...
-
Už automobilių stovėjimą sostinėje surinkta apie 10 mln. eurų – kam skiriamos šios lėšos?
Iš automobilių stovėjimo rinkliavos surenkami pinigai prisideda prie sklandesnio ir patogesnio miesto kūrimo. Už surinktas lėšas ne tik prižiūrimi jau esami objektai, bet ir tiesiami nauji dviračių ir pėsčiųjų takai, rekonstruojamos ...
-
Nuo pareigų nušalinta teisėsaugos tyrime įtariama Šeškinės poliklinikos vadovė
Nuo pareigų nušalinta teisėsaugos tyrime dėl gydymo įstaigų viešųjų pirkimų įtariama Šeškinės poliklinikos vadovė Daiva Kanopienė. ...
-
Vilnius kviečia pasaulio architektus: skelbiamas konkursas stoties teritorijai pertvarkyti3
Vilniui ruošiantis iš esmės pertvarkyti Stoties rajoną, konkrečių idėjų laukiama iš architektų. Miesto savivaldybė kartu su „Lietuvos geležinkeliais“ (LTG) paskelbė tarptautinį architektūros konkursą geriausiam pas...
-
Sostinės savivaldybė laukia STT informacijos dėl sulaikytų įstaigų vadovų
Vilniaus miesto savivaldybė ketvirtadienį laukia oficialios Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) informacijos dėl sulaikytų gydymo įstaigų vadovų, teigia vicemerė Edita Tamošiūnaitė. ...
-
Šiemet Kaziuko mugė – netradicinė: persikėlė į internetą
Dėl epidemiologinės situacijos atšaukta tradicinė Kaziuko mugė Vilniuje prasideda virtualioje erdvėje. ...
-
Donoro širdis ir kepenys iš Latvijos išgelbės dviejų žmonių gyvybes
Vilniaus Santariškių eismo žiede trečiadienio pavakarę Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparniu transplantacijos operacijai atskraidinta širdis iš Latvijos. ...
-
Vilniuje nuo COVID-19 pradėti skiepyti vyresni nei 70 metų gyventojai3
Vilniuje nuo COVID-19 pradėti skiepyti vyresni nei 70-metų asmenys, BNS trečiadienį informavo savivaldybės atstovė. ...
-
Investicijų nesulaukiantiems Trakams ir Kernavei siūloma suteikti specialų statusą
Investicijų nesulaukiantiems Trakams ir Kernavei siūloma suteikti istorinių sostinių statusus, kad būtų galima užtikrinti šių vietovių priežiūrą bei dalyvavimą finansavimo mechanizmuose. ...
-
Plečiant bandomąjį projektą, Vilniui leista grąžinti pradinukus ir į kitas mokyklas1
Vyriausybė leido Vilniaus savivaldybei grąžinti pradinukus ir į kitas pasirinktas mokyklas, taip plečiant iki šiol daugiau nei savaitę vienoje įstaigoje taikytą eksperimentą. ...