Quantcast

Vilniečiai piktinasi perpildytais šiukšlių rūšiavimo konteineriais

Naujienų tinklalapis LRT.lt sulaukė nemažai skaitytojų nuotraukų, kuriose matyti perkrauti šiukšlių konteineriai. „Prirūšiuoju atliekų ir neturiu kur jų išmesti“, – skundžiasi vilnietis. Savo ruožtu šiukšlių išvežimu besirūpinanti įmonė atkerta, kad konteineriais pasinaudoja tie, kuriems nederėtų.

Tinklalapio LRT.lt skaitytojas Žilvinas sako, kad ne vieną mėnesį tęsiasi situacija, kai rūšiavimo konteineriai yra perpildyti. „Prastas skatinimas rūšiuoti, nes prirūšiavęs šiukšlių nerandi kur jų išmesti“, – rašo Šeimyniškių g. 21 namo, esančio Vilniaus centre, gyventojas.

Vilniečio atsiųstose nuotraukose iš tiesų matyti, kad plastmasei skirti konteineriai yra pilnutėliai.

Tuo metu Šnipiškių rajone, Žalgirio g. 92 name, gyvenantis Artūras taip pat skundžiasi netvarka prie konteinerių, stovinčių šalia namo. „Konteineriai būna perpildyti, žmonės šiukšles krauna prie jų, nes kitos išeities neturi. Už ką tuomet mes mokame pinigus?“ – teiraujasi vilnietis.

Vilniaus mero Artūro Zuoko feisbuko paskyroje Vilniaus miesto gyventojai taip pat piktinasi, kad šiukšles rūšiuoja veltui.

"Jau dvi savaites toks vaizdelis Bajoruose. Ar kažkas nutiko su surinkimu atliekų? Ir taip visi stiklo konteineriai aplinkui. Rūšiuojam...", - rašo vilnietė Ina.

Savo ruožtu įmonės „VSA Vilnius“ atstovai teigia žinantys esamas situacijas.

„Problema yra ta, kad šalia Šeimyniškių g. 21 namo aikštelės yra įsikūrusių daug juridinių asmenų, kurie pakuočių atliekas meta į gyventojams skirtus konteinerius. Spręsdami šią problemą mes pastatėme būtent tokioms žaliavoms skirtus konteinerius ir aptarnaujame grafiku, kuris sutartas su namo administratoriumi. Jei konteineriai persipildo dažniau, mes papildomai, ne pagal grafiką siunčiame transportą šiuos konteinerius ištuštinti. Taip pat ir šiandien ne pagal grafiką yra įtrauktas plastiko konteinerio aptarnavimas“, – tikina „VSA Vilnius“ Klientų aptarnavimo skyriaus vadovas Martynas Surplys.

Tuo metu Žalgirio g. 92 situacija esą sudėtingesnė, mat anksčiau šalia šio pastato buvo veikiančios dvi atliekų aikštelės, tačiau vienos aikštelės klientas sustabdė veiklą ir atliekų išvežimą. „Šiuo metu vyksta procesai, kas turėtų perimti neaptarnaujamos aikštelės administravimą. Iš nuotraukų matyti, kad tai yra ne antrinės žaliavos, o komunalinės atliekos, nes uždarytos aikštelės gyventojai ir įmonės naudojasi šia vienintele veikiančia aikštele“, – paaiškina M. Surplys.

„VSA Vilnius“ darbuotojo teigimu, didinant išvežimą gyventojams tektų daugiau mokėti už komunalines atliekas, bet gyventojai to esą atsisako. „Mūsų įmonė išveža atliekas pagal su klientais suderintus grafikus ir po išvežimo palieka tvarkingas aikšteles“, – patikina M. Surplys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ViTaZZZ

ViTaZZZ portretas
Vilnius yra sostine. Zmoniu cia daug ir problemu ir nepasitenkinimo - dar daugiau nei kitur. Kita vertus viskas ir isprendziama kazkaip greiciau. Man atrodo kad tiek VSA tiek Ecoservice daro tai ka gali. Universaliu sprendimu nera. Visur buna visko. Svarbiausia nepatinget ir jei matot tokia situacija - greitai reaguot o ne laukt kol problema savaime issispres.Vilnius yra sostine. Zmoniu cia daug ir problemu ir nepasitenkinimo - dar daugiau nei kitur. Kita vertus viskas ir isprendziama kazkaip greiciau. Man atrodo kad tiek VSA tiek Ecoservice daro tai ka gali. Universaliu sprendimu nera. Visur buna visko. Svarbiausia nepatinget ir jei matot tokia situacija - greitai reaguot o ne laukt kol problema savaime issispres.

Agnija

Agnija portretas
Įdomu, kodėl ecoservice prižiūrimose teritorijose tokių sąvartynų pasitaiko gerokai rečiau... :) nors... ką aš žinau. Gal tikrai nuo paties rajono priklauso, nors man atrodo, kad žmonės visur tokie patys.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių