Quantcast

Vilniečiai pasipiktinę: arba neduoda miegoti rytais, arba žolė siekia dangų

GRYNAS.lt redakcija gavo ne vieną skaitytojo skundą, kad daugiabučių kiemuose žolė jau remia dangų. Kieme laksto vaikai, kurie iš nešienautų žaliųjų erdvių pareina su įsisiurbusiomis erkėmis – piktinosi vaikus auginantys vilniečiai. Savo ruožtu Vilniaus miesto savivaldybė tikina, kad šienavimo tvarka mieste nuo pernai metų nesikeitė, tiesa, šiek tiek paankstinti terminai. Vis dėlto, vaizdai lauke rodo ką kita - žolė šiemet suvešėjo kaip niekad gausiai, o jos šienavimas atidėtas kone paskutinei minutei.
 

Rado vaikui įsisiurbusią erkę

Vilnietis Marius, kasdien į darželį vedantis sūnų, jau prieš kelias savaites pastebėjo, kad keliukas į darželį tiek apžėlė žole, kad jau sunkiai įmanoma praeiti.

„Vaikas tokioje žolėje net erkę sugebėjo pasigauti, - piktinosi jaunas tėvas. - Jau pienės peržydėjo, o tai reiškia, kad net kaime žmonės žolę pjauna karvėms, o pas mus sostinėje – neskuba“.

Viršuliškėse gyvenantis vyras sako, kad tik praėjusią savaitę žolė pagaliau buvo nušienauta ir jau dabar galima ramiau atsikvėpti. Tiesa, Baltupiuose gyvenanti vilnietė Inga džiugiomis žiniomis pasidalinti negalėjo. Anot jos, ten, kur ji gyvena, žolė šiek tiek pašienauta tik prie pat šaligatvių, o kitur dar pūpso nemenki žolynai.

Nenušienautos žolės atkarpų vilniečiai aptiko ir prie Neries krantinės.

Savo ruožtu Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad pirmadienį, t. y. birželio 16 dieną yra paskutinė data, kada dar gali būti pjaunama aukšta žolė prie daugiabučių.

„Galioja panaši tvarka kaip ir ankstesniais metais. Yra sudaryta sutartis su įmone „Grinda“. Pagal sutartį yra numatytas toks šienavimo periodiškumas: želdiniai prie gatvių yra šienaujami 5 kartus per sezoną, daugiabučių kiemuose ir aplink juos – 3 kartus per sezoną, aikštėse ir skveruose – 15 kartų per sezoną“, - teigė Vilniaus miesto savivaldybės viešųjų ryšių skyriaus specialistas Andrejus Žukovskis.
 

Nori, kad pjautų dalgiais

Yra numatyta, kad Vilniaus mieste pirmas šienavimas turi būti atliktas iki birželio 16 d., ankstesniais metais, nušienauti pirmą kartą reikėdavo iki liepos 1 d. Antras šienavimas daugiabučių kiemuose planuojamas iki liepos pabaigos, o trečias – rugsėjo mėnesį. Nupjauta žolė turi būti ne žemesnė nei 3 cm ir ne aukštesnė nei 5-6 cm.

Kai kurie skaitytojai GRYNAS.lt redakciją informavo, kad kartais žolės pjovėjai darbuojasi labai anksti ir neretai pažadina iš saldžiausių sapnų. Jei tądien turi laisvadienį, reikia sukaupti visas valios pastangas, kad nešūkteltum pjovėjams kelių švelnių žodžių. Gyventojai teiravosi, ar yra numatomi laiko apribojimai, kada tokie darbai gali būti vykdomi.

„Triukšmavimo laiką reglamentuoja Vilniuje galiojančios taisyklės. Pagal jas darbo dienomis žolė gali būti pjaunama nuo 7 val. ryto, o savaitgalį nuo 9 val. ryto. Kai triukšmaujama anksčiau, tai - jau pažeidimas. Žmonės kreipiasi į savivaldybę su įvairiausiais skundais, pavyzdžiui, yra prašoma šienauti ne žoliapjovėmis, bet dalgiais. Norime pabrėžti, kad lygiose vietose yra šienaujama savaeige technika, o ten, kur tai daryti neįmanoma (aplink medžius, šlaituose ir pan.), – žoliapjovėmis (trimeriais)“, - sakė A. Žukovskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių