Quantcast

Vilniečiai nepritaria mokesčiui už įvažiavimą į senamiestį

Nors pagal „Susisiekimo paslaugų" pateiktus duomenis, vilniečiai senamiesčio apmokestinimui pritaria, trečiadienį „Vilniaus dienos“ kalbinti žmonės turėjo kitokią nuomonę.

„Aišku blogai, kad apmokestins. Nežinau, kas čia bus. Ir taip prekeiviai jau iš Pilies gatvės traukiasi, nes nepavyksta išsilaikyti. Žmonės pinigų neturi, turistų nėra, neturi kaip atskristi, o mums valdžia nori dar padėtį apsunkinti, kiek gali spausti žmones? Gal po dešimt metų, jei gyvenimas pagerėtų, tuomet galėtų apmokestinti", – piktinosi Pilies gatvėje suvenyrais prekiaujanti Nijolė Bubienė.

Rinkliavos idėja kelia abejonių ne tik dėl dar didesnio žmonių apsunkinimo, bet ir to, ar tikrai pavyks surinkti planuojamas lėšas.

„Kiek senamiestyje yra miesto įstaigų? Tai ką, jie patys save apmokestins? Iš biudžeto išlaikome, o po to imame patys iš savęs pinigus, įdomus mechanizmas pinigų ėmimo. Siūlyčiau apskritai orą apmokestinti ne tik senamiesty, visoje Lietuvoje, – ironizavo senamiestyje dirbantis Alvydas Balinskas. – Esmė yra turbūt žmonių mentalitetas. Jei jie gyventų geriau, gal ir mąstytų kitaip, rūpintųsi ekologija, tuo, kad mieste oras būtų neužterštas ir panašiai. Dabar, kai apstu kitokių problemų, tai tikrai ne pats aktualiausias klausimas".

Itin skaudus šis klausimas senamiestyje dirbantiems verslininkams. „Pas mus į kinų smuklę Užupyje žmonės dažnai ateina kaip tik dėl to, kad gali netoliese pasistatyti automobilį. Jei jiems už tai, kad galėtų atvažiuoti į senamiestį pavalgyti, reikės mokėti dar papildomus pinigus, kažin ar jie ryšis. Kiek žmonių gali sau leisti eiti iki pietų vietos keliolika minučių? Įvažiavimo į senamiestį apmokestinimas kai kuriuos verslininkus gali sužlugdyti", – nerimo dėl ateities neslėpė restorano projektų vadovas Leonas Aksomaitis.

Tačiau senamiestyje gyvenantys portalo kalbinti vilniečiai džiaugėsi mokesčio įvedimu. Ne mažas sumas pakloję už galimybę gyventi viename gražiausių Europos senamiesčių, miestiečiai sakė, kad šiuo metu senoji miesto dalis yra per daug judri ir triukšminga.

Portalas primena, kad Vilniaus miesto taryba pritarė tiekiamam projektas, kuriuo nuo kitų metų sausio ketinama apmokestinti įvažiavimą į senamiestį. Galutinis sprendimas dėl eismo ribojimo senamiesčiu turėtų būti priimtas liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių