Quantcast

Vilniečiai kviečiami savanoriauti mobiliuosiuose punktuose: žada paskiepyti nuo COVID-19

  • Teksto dydis:

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras kviečia savanoriauti mobiliuosiuose patikros punktuose. Teigiama, kad savanoriai gali būti paskiepyti vakcina nuo COVID-19.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras „Vilnius sveikiau“ mobiliuosius COVID-19 patikros punktus koordinuoja ir įgyvendina vilniečių testavimą jau daugiau nei metus. Anot „Vilnius sveikiau“ vadovės Guodos Ropaitės-Beigės, per tiek laiko pasikeitė ir buvo optimizuoti ne tik patys mobilieji punktai, visi procesai, jų valdymas, bet ir išaugo patikros punkto miestelis bei atsirado daugiau įvairių COVID-19 virusą nustatančių testų.

„Daugiau nei metus mobiliuosiuose punktuose dirba visa „Vilnius sveikiau“ komanda, turinti ir savo įprastas kasdienines darbo funkcijas, bei slaugytojai, kurie be tiesioginių savo pareigų dirba ir Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, vakcinuoja, važiuoja į ugdymo įstaigas, kur atlieka testavimą ir kartu dar moko vaikus savitestacijos. Motyvacijos dirbti vilniečių labui šiems žmonėms tikrai netrūksta, matau kasdien jų degančias akis, tačiau taip pat negaliu nepastebėti ir didelio nuovargio bei emocinio išsekimo. Išaugus testavimo apimtims ir pačių testų skaičiui, žmonių reikia dar daugiau. Todėl kartu su Vilniaus miesto savivaldybės administracija kreipiamės į savanorius, kviesdami prisidėti prie veiklos mobiliuosiuose punktuose“, – pasakojo G. Ropaitė-Beigė.

Savanoriai bus paskiepyti

Savanoriai, vykdantys savanorišką veiklą mobiliajame patikros punkte ne trumpiau kaip 16 val. per ne daugiau kaip 14 dienų iš eilės teisės aktų numatyta tvarka gali būti paskiepyti vakcina nuo COVID-19 ligos.

Savanoriai, dirbantys mobiliuosiuose patikros punktuose ir pageidaujantys būti pasiskiepyti, turi atitikti šiuos kriterijus:

– būti pasirašę savanorystės sutartį su Vilniaus visuomenės sveikatos biuru „Vilnius sveikiau“;

– būti pabaigę 3 akad. val. trukmės darbo mobiliame patikros punkte mokymus;

– atlikti savanorystę kaip mobiliojo punkto koordinatoriai ir/arba imant tepinėlius tyrimams ne mažiau kaip keturis (4 val. trukmės) budėjimus per 14 dienų.

Ieškomi koordinatoriai ir slaugytojai

„Vilnius sveikiau“ ieško savanorių, galinčių dirbti mobiliųjų punktų koordinatoriais darbui su registracijos sistema.

Reikalavimai:

– 18 m. ir vyresni;

– gebėti dirbti kompiuteriu (programa MS excel);

– gebėti greitai mokytis ir orientuotis įvairiose situacijose.

Kviečiami savanoriai, galintys imti tepinėlius tyrimams kaupinių metodu arba greitiesiems antigenų testams.

Savanoris turi atitikti bent vieną iš šių reikalavimų:

– aukštojoje mokykloje studijuoti pagal slaugos arba akušerijos studijų programą ir būti baigus pirmą kursą bei turėti mokymo įstaigos išduotą tai patvirtinantį dokumentą (akademinę pažymą);

– universitete studijuoti pagal medicinos studijų programą ir būti baigus antrą kursą bei turėti universiteto išduotą tai patvirtinantį dokumentą (akademinę pažymą);

– būti įgijus bendrosios praktikos slaugytojo, akušerio profesinę kvalifikaciją ar bendrosios praktikos slaugytojo profesinei kvalifikacijai prilyginamą profesinę kvalifikaciją;

– būti įgijus medicinos gydytojo profesinę kvalifikaciją.

Norintys prisijungti prie mobiliųjų punktų savanorių kviečiami užpildyti anketą: https://forms.gle/FWHpcfHtBPQjmTrbA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

davai...

davai... portretas
davai.... badykites bus maziau durniu o mes budami 90m ir toliau valgysim raugintus kopustus cesnaka su imbieru bei la sinius bei kefyra ir 100p pritariam Kepenio sveikuoliams ir kt mastantiems zmonems kaip VZemaitis ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių