Quantcast

Vilniaus Vingio parke ratus suks Vilniaus 100 kilometrų bėgimo dalyviai

Sekmadienį Vilniaus Vingio parke vyks tradicinis tarptautinis Vilniaus 100 km bėgimas. Pasirinkę šią sudėtingą distanciją, sportininkai varžysis ir dėl Lietuvos čempionato apdovanojimų, o kiti bėgikai galės rinktis 50 km distanciją arba estafetes 10x10 km bei „Bėk su draugu“ (2x10 km).

Į bėgimą yra užsiregistravę dalyviai iš Argentinos, Tailando, Rusijos, Lenkijos ir Suomijos. Renginyje išvysime ir Lietuvos ilgų nuotolių bėgimo lyderius – 100 km distanciją bėgs Ruslanas Seitkalijevas, 50 km – Aleksandras Sorokinas. Didžiausia žvaigždė iš užsienio – suomė Noora Honkala.

N. Honkala išgarsėjo 2014 metais, kai tapo jauniausia moterimi, įveikusia Spartatloną. Tai yra 246 km bėgimas per visą Graikiją. Šiuo metu 28-erių metų sportininkė jau yra įveikusi tris Spartatlonus. Ji taip pat yra patekusi į pasaulio 24 valandų bėgimo čempionato geriausiųjų dešimtuką. Beje, Spartatloną yra laimėjęs lietuvis A. Sorokinas.

Daugiausiai dalyvių Vilniuje tradiciškai sulaukia estafetė 10x10 km. Čia kasmet vyksta atkakli kova tarp bėgimo klubų. O tiems, kas negali surinkti 10 žmonių komandos, pasiūlyta nauja rungtis – estafetė 2x10 km.

Kol sportininkai nuo ankstaus ryto suks ratus Vingio parko takais, bėgimo organizatoriai parengė pramogų žiūrovams ir vaikams.

Visi dalyviai bus vaišinami mineraliniu vandeniu, o specialūs apdovanojimai lauks 1-3 vietas iššūkio rungtyse užėmusių sportininkų.

Tarptautinį Vilniaus 100 km bėgimą rengia Vilniaus miesto savivaldybė, asociacija „Sporto renginiai“, VšĮ „Sveikas miestas“ ir Lietuvos lengvosios atletikos federacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių