Quantcast

Vilniaus viešojo transporto vairuotojų kantrybė trūko: susirinko į mitingą

  • Teksto dydis:

Vilniaus viešojo transporto vairuotojų kantrybė trūko. Jie priekaištauja vadovybei dėl kenksmingų darbo sąlygų ir varganų atlyginimų. Bet sostinės valdžia autobusų vairuotojų problemoms kol kas akla ir kurčia. Vilniaus viešojo transporto vadovas teisinasi, kad vairuotojams algų nekelia dėl įsipareigojimų bankams. Darbuotojai sako eis iki galo – jei reikės, ir prie savivaldybės nakvos.

Vilniaus viešojo transporto darbuotojai darbdaviui ant stalo pateikė 170 punktų reikalavimų dokumentą, tačiau čia pat paaiškėjo, kad tartis bus galima tik dėl mažiau nei pusės, o skundų vairuotojai turi didelių. 

Žmones kasdien vežiojantys darbuotojai pasakoja, kad dėl intensyvaus grafiko neretai net neturi kada subėgioti į tualetą, bet ir tai su kitais nepatogumais atrodo menkniekis. 

Skundai aidi ne tik iš vairuotojų. Priekaištų turi ir autobusų remonto dirbtuvėse plušantys šaltkalviai. Jie aiškina, kad ir juos įmonės valdžia apvaginėja vidury baltos dienos. 

Sostinės valdžia vairuotojų surengtame mitinge nepasirodė ir į jokias diskusijas kol kas nesileidžia. 

Tuo metu Vilniaus viešojo transporto vadovas sako, kad įmonės kasoje pinigų yra tiek, kiek yra. Po paskutinių autobusų pirkimų apie papildomus įsipareigojimus negali būti nė kalbos. 

I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

Vilniaus viešojo transporto vairuotojai žada eiti iki galo. Jei reikės, prie savivaldybės statys palapines ir čia pat nakvos. Trauktis esą nebėra kur. 

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovė sako, kad problemos sostinės viešojo transporto parke kaupėsi ne metus ir ne dvejus. 

Inga Ruginienė sostinės valdžią perspėja: jei vairuotojai toliau bus ignoruojami, Vilniaus viešasis transportas stos, mieste kils chaosas. 

Vilniaus viešojo transporto vairuotojų kantrybės taurę perpildė pasirodžiusi žinia, kad įmonėje kuriami nauji vadovų etatai, o ilgiau dirbantiems direktoriams keliamos algos. Tuo pačiu įmonėje buvo atsisakoma dalies remonto dirbtuvių darbuotojų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
VISKAS OK !!! o koks skirtumas vairuotojas kyr dirba VILNIUJE ar kokioje SILUTEJE ?! kode vilnietis turi gauti DVIGUBAI !! ar ten benzinas brangesnis ? elektra gal dvigubai brangesne ? NEFIG AFIGELINO !!!!!!!!!!!!!!!!

Supraskite!

Supraskite! portretas
Reikalavimai keliami streikais,o ne mitingais! Ka jus veikiate savo laisvalaiku - vergvaldziu nedomina!

Anonimas

Anonimas portretas
uuo nenuilstamieji pliurpikai ismaniaisiais,kai kurie isigudrina prie baranku duma pust gabenant keleivius,ypac troliku vairuotojai su skodom
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių