Quantcast

Vilniaus viešojo transporto profesinė sąjunga atideda streiką: susitarė dėl algų didinimo

Bendrovei „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) įsipareigojus nuo lapkričio 10 proc. darbuotojams didinti atlyginimus, įmonės profesinė sąjunga atideda spalio 3 dieną planuotą pradėti neterminuotą streiką, pranešė įmonė.

Be to, VVT vadovybė ir profsąjunga penktadienį susitarė pradėti derybas dėl kolektyvinės sutarties, kurią tikimasi pasirašyti iki lapkričio pabaigos.

„Šiandien įmonė ir profesinė sąjunga pasirašė susitarimą, kuriuo yra stabdomas ir atidedamas streikas. Taip pat yra sutarta, kad profesinė sąjunga sutinka pradėti konstruktyvias derybas pasitelkiant teismo mediaciją ir dėti visas pastangas kartu su bendrovę pasiekti susitarimą dėl kolektyvinės sutarties. Tikimės, kad tą sutartį turėsime pasirašytą ne vėliau kaip lapkričio pabaigoje“, – penktadienį žurnalistams sakė VVT generalinis direktorius Darius Aleknavičius.

„Susitarime taip pat užfiksuota, kad įmonė nuo lapkričio mėnesio didins atlyginimus visiems darbuotojams 10 procentų“, – pridūrė jis.

D. Aleknavičius teigė, jog siekiant didinti darbuotojų, ypač vairuotojų, atlyginimus, VVT kitą trečiadienį vyksiančiam Vilniaus miesto tarybos posėdžiui teiks pasiūlymą padidinti bendrovės įkainius.

VVT profsąjungos pirmininkas Algirdas Markevičius džiaugėsi dėl darbuotojų pasiekto kompromiso su bendrovės vadovybe.

„Dėsime pastangas sutarti toliau“, – žurnalistams sakė A. Markevičius.

Vis dėlto, pasak jo, nepasiekus susitarimo dėl kolektyvinės sutarties, streikas ateityje gali būti surengtas.

VVT profesinė sąjunga neterminuotą streiką spalio 3-iąją planavo pradėti konstatavusi, kad per metus su VVT administracija nepavyko išspręsti nesutarimų dėl darbuotojų atlyginimų skaičiavimo metodikos, sąlygų gerinimo.

Praėjusią savaitę profsąjunga nurodė sieksianti, jog atlyginimas visiems darbuotojams augtų bent 10 procentų.

Rengti streiką profesinės sąjungos ketino prieš metus, tačiau tai padaryti trukdė ginčai teismuose ir valstybėje įvesta nepaprastoji padėtis.

Gegužę Vilniaus apygardos teismas galiausiai leido streikuoti užtikrinant pusę paslaugų, o kliūčių dėl nepaprastosios padėties neliko nuo rugsėjo vidurio šiam teisiniam režimui ėmus galioti tik pasienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių