Quantcast

Vilniaus vicemeras: „Ignitis grupė“ turi laikytis susitarimo dėl VKJ pagamintos šilumos kainų

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė ir bendrovė Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) oficialiai kreipėsi į įmonės „Ignitis grupė“ vadovybę dėl 2017 metais sudaryto bendradarbiavimo susitarimo, kuriuo buvo siekiama užtikrinti Vilniaus kogeneracinės jėgainės (VKJ) projekto įgyvendinimą ir sumažinti šilumos kainas vartotojams, vykdymo.

Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas ragina „Ignitis grupę“ kuo skubiau užtikrinti nuostatų įgyvendinimą ir šilumos kainas nustatyti pagal susitarimą.

Šiuo metu Vilniaus šilumos tinklai ir Vilniaus kogeneracinė jėgainė vykdo derybas dėl šilumos energijos pirkimo – pardavimo sutarties, kurios pagrindu VKJ, kaip nepriklausomas šilumos gamintojas, gamins ir parduos šilumos energiją VŠT. Tačiau kalbai pasisukus apie šilumos energijos kainas, derybos pakliuvo į aklavietę, nes VKJ pasiūlymas neatitiko 2017 metais sudaryto susitarimo sąlygų.

„Vilniaus kogeneracinė jėgainė, iš biokuro ir buitinių atliekų gaminsianti elektros ir šilumos energiją, sostinėje iškilo su sąlyga, kad tai bus naudinga gyventojams. Kitaip tariant, savivaldybė ir Vilniaus šilumos tinklai smarkiai prisidėjo prie elektrinės atsiradimo, nes tai turėjo reikšmingai atpiginti šilumą vilniečiams, tačiau šiandien iš aukščiausių Vilniaus kogeneracinės jėgainės vadovų girdime, kad susitarimo nuostatų, susijusių su kainos apskaičiavimu, į sutartį įtraukti nenorima“, – aiškina V. Benkunskas.

Šiandien iš aukščiausių Vilniaus kogeneracinės jėgainės vadovų girdime, kad susitarimo nuostatų, susijusių su kainos apskaičiavimu, į sutartį įtraukti nenorima.

Pagal bendradarbiavimo susitarimą, įrengiant Vilniaus kogeneracinę jėgainę, Vilniaus miesto savivaldybė prioritetine tvarka rengė reikiamus dokumentus ir užtikrino projekto įgyvendinimui reikalingų sprendimų priėmimą, o Vilniaus šilumos tinklai perleido Vilniaus trečiąją termofikacinę elektrinę bei leido griauti kiemo statinius, naudotis žemės sklypu ir kitaip išnaudoti jos infrastruktūrą.

„Mes savo susitarimo dalį įgyvendinome, o dabar principingai reikalaujame to paties iš savo partnerių. Deja, VKJ vadovas Mantas Burokas nurodė, kad susitarimas sudarytas ne su Vilniaus kogeneracine jėgaine, o su „Ignitis grupe“, todėl Vilniaus kogeneracinei jėgainei susitarimo nuostatos negalioja. Bet čia reikia pabrėžti, kad „Ignitis grupė“ yra vienintelė jėgainės akcininkė, todėl tai tėra techninis formalumas“, – sako vicemeras.

Siekdama užtikrinti Vilniaus miesto gyventojų interesus ir įgyvendinti Lietuvos Respublikos šilumos ūkio įstatymo 1 str. 2 d. 1 p., kuriame nustatyta prievolė mažiausiomis sąnaudomis užtikrinti patikimą ir kokybišką šilumos tiekimą šilumos vartotojams, Vilniaus miesto savivaldybė su situacija supažindino ir Finansų ministeriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sildymo klausimas

sildymo klausimas portretas
a tai kada prades, a da skaiciuoj?

kaip įdomu

kaip įdomu portretas
O "Ignitis grupė" dar apskritai valstybinė, ar jau privatizuota akcijų dovanojimo keliu? O gal tai jau Dalios Grybauskaitės nuosavybė?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių