Quantcast

Vilniaus verslo klimatas – geriausias regione

Tarptautinio naujienų ir analizės centro „Emerging Europe“ atlikto draugiškumo verslui tyrimo duomenimis, Vilniaus verslo klimatas įvardijamas geriausiu Vidurio ir Rytų Europos regione. Vilnius taip pat patenka į geriausio miesto prekės ženklo, gyvenimo kokybės ir institucinės paramos verslui kategorijų dešimtukus.

Pirmą kartą atliktame draugiškumo verslui tyrime iš viso vertinti 75 miestai iš Vidurio ir Rytų Europos, kurie turi daugiau nei 200 tūkst. gyventojų. Miestus pagal įvairius verslui aktualius kriterijus vertino 25 tiesioginių užsienio investicijų ekspertai ir konsultantai.

Vilnius įsitvirtino pirmojoje vietoje vertinant miestų verslo klimatą, aplenkdamas Vengrijos sostinę Budapeštą, Slovėnijos sostinę Liublianą, Poznanę, Lodzę ir Liubliną Lenkijoje.

Vertinant geriausius miestų prekės ženklus, Vilnius atsidūrė trečiojoje vietoje, nusileisdamas tik Varšuvai ir Krokuvai bei aplenkdamas tokius miestus kaip Praha, Budapeštas ar Gdanskas. Ketvirtąja vieta Lietuvos sostinė įvertinta ir gyvenimo kokybės kategorijoje, šiuo aspektu ji aplenkė Taliną ir Varšuvą. Vilnius taip pat paminėtas institucinės pagalbos verslui dešimtuke – čia miestas užėmė šeštąją vietą.

„Geras verslo klimatas susideda iš daugybės elementų – sąlygų verslui kurtis ir augti, institucijų pagalbos verslo integracijai, mieste esančių talentų. Džiugu, kad tyrime dalyvavę ekspertai įvertino Vilniaus pasiekimus visose šiose srityse“, – sako Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė.

„Emerging Europe“ yra Londone įsikūręs analizės ir naujienų centras, kurio specializacija – Vidurio ir Rytų Europos regiono ekonominė ir socialinė pažanga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių