Quantcast

Vilniaus valdžia vėl svarsto nuomoti dviračius

Vilniaus savivaldybėje svarstomas projektas skelbti konkursą ir ieškoti investuotojų, kurie padėtų įrengtų dviračių nuomos sistemą sostinėje.

Vilniaus tarybos Paslaugų ir miesto ūkio komitetas svarsto, kaip galima būtų sostinėje įrengti dviračių nuomos sistemą. Anot komiteto vadovo Algimanto Vakarino, norima mieste įrengti dviračių terminalus, panašius į veikiančius Paryžiuje, Londone ir kituose Europos miestuose. Planuojama, kad iš viso jų bus apie 40, rašo portalas 15min.lt.

„Kiekviename terminale stovės keliasdešimt dviračių, aparatai, fiksuojantys dviračio nuomos pradžios laiką, identifikuojantys asmens tapatybę. Iš ten bus vedama apskaita“, – teigė A.Vakarinas.

Vilniaus tarybos opozicijai sukėlė abejonių valdančiųjų noras skelbti konkursą ir ieškoti galimų investuotojų, kurie sistemą įdiegs. Anot Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos vadovo Vido Urbonavičiaus, tai galėtų padaryti savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“. Esą naujas konkursas būtų lėšų švaistymas

„Nesuprantu, kodėl elektrinius dviračius galėjo nuomoti ir eksploatuoti “Susisiekimo paslaugos„, o paprastų negali. Tuo labiau, kad dar nuo oranžinių dviračių laikų yra išsaugoti terminalai “Susisiekimo paslaugose„. Stovų irgi mieste dar yra, vargu, ar jų daugiau bereikia“, – sakė opozicijos atstovas.

Anot A.Vakarino, savivaldybės bendrovė „Susisiekimo paslaugos“ šio projekto įgyvendinti esą negalės dėl specialistų stokos.

Tiesa, miesto tarybos narys dar nėra tikras, kuo baigsis šis sumanymas, kadangi projektas tik pradedamas svarstyti. Siūloma, kad infrastruktūra pasirūpins savivaldybė, o visu kitu – privatus investuotojas.

Meras Artūras Zuokas prieš beveik metus sakė, kad priklausomai, kokius dviračius bus nuspręsta turėti, vieno jų kaina siekia nuo 800 iki 1500 eurų. Į vieno dviračio kainą įeina ir specialių stovų, išdavimo terminalų įrengimas.

Dar nenuspręsta, ar miestas dviračius įsigis, ar vis dėlto nuomosis.

2010 metais skelbti keli konkursai, kurių metu tikėtasi sulaukti investuotojų ir įrengti dviračių nuomos sistemą sostinėje. Tačiau visi jie nebuvo sėkmingi.

Tvirtinama, kad naujieji nuomojami dviračiai nesulauks oranžinių dviračių, kurie buvo pavogti, likimo. Anot A.Vakarino, dviračiai bus saugomi ir sekami.

Projektas dėl dviračių nuomos sistemos įrengimo turėtų būti miesto taryboje svarstomas artimiausiu metu.

Tačiau ar bus spėta projektą įgyvendinti dar šiemet, politikai spėlioti vengia. Esą viskas priklausys nuo to, ar atsiras norinčiųjų dalyvauti konkurse.


Šiame straipsnyje: Dviračių nuomadviračiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių