Quantcast

Vilniaus valdžia nurodė tikrinti Grigiškių „Grigeo“ nuotekas

Teisėsaugai pradėjus tyrimą dėl kartono gamybos bendrovės „Grigeo Klaipėda“ nuotekomis užterštų Kuršių marių, tiek aplinkosaugininkai, tiek Vilniaus valdžia ketina išsamiai patikrinti ir Grigiškėse esančią pagrindinę „Grigeo“ gamyklą.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius trečiadienį pranešė „Vilniaus vandenims“, valantiems „Grigeo“ nuotekas, pavedęs atlikti visą gamyklos Grigiškėse nuotekų tvarkymo auditą.

„Įmonės vadovybė, jei neturi ko slėpti, turės įsileisti mūsų specialistus ir nesidangstys už įstatyminių saugiklių“, – feisbuke rašė R. Šimašius.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas pranešė, kad su „Vilniaus vandenų“ vadovybe sutarta nedelsiant magistralinėje nuotekų trasoje įrengti mobilų debitmatį ir įsitikinti, ar „Grigeo“ nuotekų kiekis nėra mažinamas nakties metu.

Pirminiais duomenimis, „Vilniaus vandenys“ pernai sutvarkė 603,2 tūkst. kubinių metrų Grigiškių įmonės nuotekų.

„Tačiau atsakymo, ar visas Grigiškių gamyklos užterštų nuotekų kiekis yra atiduodamas į „Vilniaus vandenų“ tinklus, šiandien neturime. Nežinome ir to, ar šioje gamykloje yra alternatyvių nuotekų valymo įrenginių ar kažkokių alternatyvių vamzdynų“, - feisbuko rašė V. Benkunskas.

Pagal „Vilniaus vandenų“ atliktus „Grigeo“ nuotekų mėginių tyrimus, „Grigeo“ kas mėnesį papildomai moka už padidintos taršos nuotekų valymą.

Anot jo, Vilnius taip pat kreipėsi į Aplinkos apsaugos departamentą, kad būtų atliktas neplaninis patikrinimas dėl nuotekų Vilniaus Grigiškių gamykloje šalinimo.

Prokurorai antradienį paskelbė atliekantys tyrimą dėl taršos nevalytomis nuotekomis Klaipėdoje. Įtariama, kad „Grigeo Klaipėda“, apeidama miesto nuotekų sistemą, ilgą laiką leido nevalytas nuotekas į Kuršių marias.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika BNS sakė, kad aplinkosaugininkams pavesta atlikti neplaninius patikrinimus. Anot jo, taip pat bus peržvelgti Aplinkos apsaugos departamento dokumentai apie „Grigeo Klaipėdos“ ankstesnius patikrinimus.

Be kita ko, ministras sakė, kad prokurorų prašoma laikinai įšaldyti Klaipėdos įmonės sąskaitas, nes žala gamtai gali siekti apie 60 milijonų eurų.

Prokurorų teigimu, įmonė nevalytas nuotekas į Kuršių marias galėjo leisti specialiai tam sumontuotu aplinkvamzdžiu, o žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ka

Ka  portretas
veikia aplinkos ministras? Per jo vadovavimo ministerijai laikotarpi ivyko daugybe rimtu pazeidimu, turinciu ilgalaike zala gamtai ir zmonems. Kada ministrai prisiims atsakomybe uz aplaidu darba?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių