Quantcast

Vilniaus valdžia nesibylinės su Konkurencijos taryba dėl keleivių vežimo

  • Teksto dydis:

Vilniaus valdžia atsiėmė savo skundą Konkurencijos tarybai, kuri 2013 metų birželį nutarė, jog sostinės savivaldybė neteisėtai perleido keleivių vežimą savivaldybės įmonei „Vilniaus viešasis transportas“.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį priėmė Vilniaus miesto savivaldybės atsisakymą nuo skundo ir nutraukė bylą.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė BNS teigė, kad savivaldybė šiuo metu ieško optimalaus sprendimo kiek ir kokių maršrutų palikti savivaldybės įmonei, o kiek perduoti privatiems vežėjams.

„Dabar savivaldybė ruošia planą ir atlieka skaičiavimus, kur, mūsų manymu, yra viešojo intereso požiūriu kritiškai svarbūs maršrutai, kuriuos savivaldybė per savo įmonę turi užtikrinti, o kur yra tie maršrutai, kur būtų logiška, svarbu ir draugiška privačių vežėjų atžvilgiu juos pakviesti“, - BNS sakė A.Vaitkunskienė.

LVAT taip pat panaikino Vilniaus apygardos teismo šių metų gegužės pradžioje priimtą nutartį, kuria buvo atmestas Vilniaus savivaldybės skundas dėl 2013-ųjų birželį Konkurencijos tarybos priimto nutarimo.

Taryba tuomet nusprendė, kad sostinės valdžios 2011 metų sprendimas su bendrovėmis „Vilniaus autobusai“ ir „Vilniaus troleibusai“, kurios vėliau tapo bendrove „Vilniaus viešasis transportas“, pasirašyti penkerių metų keleivių vežimo sutartį pažeidė Konkurencijos įstatymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neKupčiunskis

neKupčiunskis portretas
O dabar laikas atšaukti maršrutkių perdavima Kautrai Kaune. Jei laisva rinka, tai kurių velnių mums kišamos suknistos monopolijos, eksmere Kupčinskai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių