Quantcast

Vilniaus valdžia atleido „Vilnius veža“ vadovą B. Baltusį

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybė atleido veiklos nevykdančios taksi bendrovės „Vilnius veža“ vadovą Beną Baltusį ir kaltina jį nekontroliavus įmonės buhalterinės apskaitos.

„Sprendimas yra priimtas atleisti įstaigos „Vilnius veža“ vadovą iš pareigų ir yra paskirta nauja vadovė Ona Regina Vaskelienė (...) Spręsime dėl įmonės, nes praktiškai veikla nevyksta, automobiliai pernuomoti trečiai įmonei“, - BNS sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė.

Anot jos, sprendimas atleisti vadovą priimtas ketvirtadienį įmonės savininkų susirinkime. Šį sprendimą Vilniaus savivaldybė ir jos įmonė „Vilniaus viešasis transportas“ priėmė atsižvelgusi į „Vilniaus veža“ vidaus audito išvadas.

„Audito viena iš išvadų buvo, kad buhalterinė apskaita buvo vedama aplaidžiai ir įmonės vadovas, kuris atsakingas, kad veiklos apskaita ir rezultatų atspindėjimas būtų teisingas, šito nesukontroliavo. Tas finansinis rezultatas tikslus nebuvo žinomas už 2014 metus iki šiol“, - tvirtino A.Vaitkunskienė.

Naujoji „Vilnius veža“ vadovė O.R.Vaskelienė taip pat yra „Vilniaus viešojo transporto“ Ekonomikos skyriaus viršininkė.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius anksčiau teigė tikintis, jog savivaldybei pavyks sklandžiai pasitraukti iš jos kontroliuojamos taksi bendrovės „Vilnius veža“.

„Šiaulių banko lizingas“ balandžio pabaigoje nutraukė automobilių nuomos sutartį su „Vilnius veža“. Anksčiau skelbta, kad įmonė lizingo bendrovei skolinga 0,5 mln. eurų.

Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, „Vilnius veža“ praėjusiais metais patyrė 3,61 mln. eurų grynųjų nuostolių - beveik tiek pat kiek ir 2013 metais. Bendrovės pardavimo pajamos pernai išaugo 65,3 proc. iki 12,38 mln. eurų. Bendrovės valdomas turtas 2014-ųjų pabaigose siekė 7,13 mln. eurų.

Vilniaus apygardos teismas gegužės pradžioje leido areštuoti 236,1 tūkst. eurų „Vilnius veža“ turto. Asociacija „Amber taxi“ teismo prašo, kad „Vilnius veža“ jai sumokėtų apie 240 tūkst. eurų už netinkamas dispečerinės ir vežimo  paslaugas bei automobilių nuomą.

Savivaldybės teigimu, „Vilnius veža“ turi 40 automobilių, iš jų 30 yra pernuomoti „Amber taxi“, dar 10 automobilių valdo pati įmonė. Asociacija taip pat perka skambučių paslaugas iš „Vilnius veža“ dispečerinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių