Quantcast

Vilniaus valdžia atleido „Grindos“ vadovą A. Vilūną

  • Teksto dydis:

Nepatenkinta gatvių priežiūros bendrovės „Grinda“ rezultatais, Vilniaus valdžia nusprendė atleisti iš pareigų ilgametį įmonės vadovą Algimantą Vilūną.

Savivaldybė pranešė, kad „Grindos“ valdyba ketvirtadienį, įvertinusi įmonės veiklą ir savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos ataskaitą, nutarė atšaukti A.Vilūną iš direktoriaus pareigų ir paskelbti naujo įmonės vadovo konkursą.

„Skelbdami naujo įmonės vadovo viešą atranką, ieškosime lyderio, kuris turėtų ne tik kompetenciją miesto ūkio valdymo ir tvarkymo srityje, bet ir gebėjimą sutelkti įmonės komandos pastangas teikti kuo aukštesnės kokybės paslaugas vilniečiams, plėsti paslaugas teikiančių partnerių ratą, rūpintis įmonės darbuotojais, jų darbo sąlygomis ir tobulėjimu“, – pranešime spaudai sakė „Grindos“ valdybos pirmininkas, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Arvydas Darulis.

Laikinai „Grindai“ vadovauti paskirtas bendrovės projektų valdymo skyriaus vadovas Martynas Augaitis. Naująjį vadovą tikimasi išsirinkti per mėnesį.

„Grinda“ pernai patyrė 997,2 tūkst. eurų audituotų grynųjų nuostolių. 2014 metais įmonė buvo uždirbusi 130 tūkst. eurų grynojo pelno.

A.Vilūnas „Grindai“ vadovavo 23 metus nuo 1993 metų.

„Grinda“ teikia Vilniaus gatvių tvarkymo ir paviršinių nuotekų infrastruktūros priežiūros paslaugas. Įmonės turtas siekia 34,4 mln eurų, įmonės paslaugų apyvarta pernai buvo 21,3 mln. eurų ir buvo 1,2 mln. eurų mažesnė negu 2014 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių