Quantcast

Vilniaus valdantieji siūlo nusipirkti padėkos lenteles ant suolelių

Vilniaus miesto savivaldybės valdantieji siūlo idėją, kad gyventojams už paramą socialinės rizikos vaikams būtų galima įrengti padėkos lenteles ant suolelių, jos galėtų būti saugomos iki šimto metų.

Registruotame projekte, kurį dar svarstys politikai, numatyta, kad suteikta parama naudojama tik socialinės rizikos šeimose augančių vaikų užimtumui, būreliams finansuoti.

Aukotojui suteikus 100–500 eurų dydžio paramą, lentelė būtų pritvirtinta ir saugoma metus, skyrus 500–1000 eurų – dešimt metų, jei parama viršytų 1000 eurų, lentelę savivaldybė įsipareigotų saugoti šimtmetį.

Idėjos autorius, mero Remigijaus Šimašiaus komandos atstovas Vincas Jurgutis sako norintis, kad sostinė taptų gyvesnė ir prie to galėtų prisidėti kiekvienas žmogus, tapdamas savotišku to suolelio globėju.

„Neabejoju, kad žmonės bus išradingi ir išnaudos tai įvairiomis progomis. Galbūt kas nors norės padovanoti atminimo suolelį draugui gimtadienio progą, įamžinti savo vaiko gimimą ar net tokiu netradiciniu būdu pasipiršti. Tikiu, kad fantazijos ir idėjų vilniečiai turi daug, o suolelių užteks visiems“, – BNS sakė sostinės tarybos narys.

Siūloma, kad padėkos lentelės bus įrengiamos ant jau esamų suolelių Vilniuje Vingio parke, Gedimino prospekte, Bernardinų sode, Neries krantinėje, taip pat kitose lankytinose Vilniaus miesto vietose.

Projekte numatyta, kad padėkos tekstą pasirinktų pats aukotojas, tačiau jis negalėtų būti konkrečių prekės ženklų reklama, taip pat skatinti neapykantos ar diskriminacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietis

Vilnietis portretas
Ir kur bus panaudoti pinigai? Linijų dar nupiešit Pedagoginiam žiede?

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
B l e d as nesuprantu, ar jus darbo neturite k u r v o s

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
O jus nenoretumete iregistruoti is subines leidimu balionu projekta???? Galima butu leisti dujas i balionus keturi metus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių