Quantcast

Vilniaus vairuotojų įpročiai peržengia padorumo ribas

Didėjantis automobilių skaičius sostinėje ir mažėjantis nemokamų aikštelių miesto centre plotas  verčia vairuotojus ieškoti išeičių, kaip vienu šūviu nušauti du zuikius: saugiai palikti mašiną, netuštinant kišenių.

Taupydami pinigus vairuotojai pasižymi ne tik išmoningumu. Už miesto eismo organizavimą atsakingi pareigūnai pastebi, kad jie tampa vis įžūlesni ir savo elgesiu pažeidžia viešąjį interesą.
 
Ar automobiliai atskrenda?
 
Portalui skaitytojas Romanas atsiuntė kadrų, užfiksuotų prie Vilniaus gatvėje įsikūrusios Sveikatos apsaugos ministerijos ir prie Centrinės universalinės parduotuvės nuo Konstitucijos prospekto pusės.

Skaitytojas išreiškė susirūpinimą. „Kokiu būdu automobiliai atsiduria prie Sveikatos apsaugos ministerijos – nejaugi atskrenda? Juk iš esmės pastatyti ten automobilį galima tik vienu būdu – kirtus šaligatvį. Ar normalu, kad alėją prie Centrinės universalinės parduotuvės okupavo mašinos?“ – tokių fotografijas atsiuntusio skaitytojo klausimų sulaukė redakcija.
 
Atsakymų portalas ieškojo, kreipęsis į savivaldybės įmonę „Susisiekimo paslaugos“ ir savivaldybės Eismo organizavimo skyrių.
 
Situaciją tirs detaliau
 
„Teritorija prie Sveikatos apsaugos ministerijos yra pastatui priskirto sklypo ribose, kur tvarką nustato pats sklypo savininkas, tačiau šita situacija reikalauja detalesnio tyrimo, kadangi yra įtarimų, kad patekimas į teritoriją gali būti neteisėtas - šaligatviu. Dėl šios situacijos esame sutarę su Vilniaus miesto savivaldybės atstovais susitikti ir įvertinti vietoje“, - taip išvydusi nuotraukas situaciją prie Sveikatos apsaugos ministerijos komentavo „Susisiekimo paslaugų“ Automobilių stovėjimo priežiūros skyriaus viršininkė Daiva Kaminskaitė.
 
Miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Vidutis Cemnolonskis sakė, kad šis klausimas vertas Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos specialistams.
 
Vairuotojų savivalei artėja galas
 
Fotografijose pamatę automobilių stovėjimo aikštele paverstą pėsčiųjų alėją prie Centrinės universalinės parduotuvės, V.Cemnolonskis ir D.Kaminskaitė vienbalsiai pripažino: tai – nenormalu.
 
„Nenormalu, kad alėjoje statomi automobiliai. Bet kol neįrengti atitinkami kelio ženklai, policijos pareigūnams nėra pagrindo imtis atitinkamų priemonių. Kad šią problemą išspręstume, Vilniaus miesto savivaldybė yra užsakiusi kelio ženklo „Pėsčiųjų ir dviračių takas“ įrengimą. Pastačius ženklą kreipsimės į policiją, kad užtikrintų jo reikalavimų laikymąsi“, - sakė D.Kaminskaitė.
 
V.Cemnolonskis irgi užtikrino, kad vairuotojų savivalei prie Centrinės universalinės parduotuvės artėja galas.
 
„Su Kelių policija suderinome profilaktines priemones. Prieš Šnipiškių gatvėje antru numeriu pažymėto namo arkos numatyta pastatyti kelio ženklą „Pėsčiųjų ir dviračių takas“, o už jo įrengti užtvarą, kad automobiliai negalėtų prasibrauti į pėstiesiems ir dviratininkams skirtą zoną“, - sakė V.Cemnolonskis.


Šiame straipsnyje: parkavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių