Quantcast

Vilniaus Vaikų ligoninė nebegali aptarnauti vaikų

Vilniaus universiteto Vaikų ligoninė (VUVL) praneša dėl nepakankamo finansavimo artimiausiu metu turėsianti apriboti pacientams teikiamą planinę pagalbą. Tuo metu Vilniaus teritorinės ligonių kasos (VTLK) vadovas siūlo ligoninės vadovybei racionaliau tvarkytis.

Apie galimą paslaugų teikimo apribojimą rašoma VUVL tinklapyje paskelbtame pranešime, anot kurio, Vilniaus teritorinei ligonių kasai (VTLK) skiriant nepakankamai lėšų, VUVL netrukus galės teikti tik būtinąją skubią pagalbą susirgusiems užkrečiamosiomis, virusinėmis kvėpavimo ar kitomis ūmiomis ligomis, taip pat patyrusiems traumas vaikams.

Ligoninės direktoriaus Juozo Raistenskio žodžiais, ligoninė ir toliau teiks gyvybiškai svarbią medicininę pagalbą onkologinėmis ligomis sergantiems pacientams ir naujagimiams, tačiau daugybę kitų planuotų operacijų teks atidėti.

VUVL šių priemonių imasi remdamasi sveikatos apsaugos ministro įsakymu, kuriuo leidžiama sveikatos priežiūros įstaigai, išeikvojusiai lėšų limitą, numatytą sutartyje su teritorine ligonių kasa, ir paskelbusiai, kad dėl lėšų trūkumo negali teikti tam tikrų planinio gydymo paslaugų, šias paslaugas teikti tik tuo atveju, jei pacientai sutinka už jas sumokėti pagal sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintas bazines paslaugų kainas.

Pranešime rašoma, kad dėl nepakankamo valstybės apmokėjimo už paslaugas VUVL turės riboti ir Sveikatos apsaugos ministerijos skatinamas pigesnes ambulatorines konsultacines, dienos stacionaro, dienos chirurgijos ir stebėjimo paslaugas vaikams.

„Panašu, kad VTLK, deklaruodama, kad rūpinasi gyventojų interesais, neieško būdų, kaip lanksčiai apmokėti už suteiktas ligoniams sveikatos priežiūros paslaugas, bet grįžta į daugybę metų kritikuoto biudžetinio finansavimo laikus“, - rašoma VUVL pranešime.


Šiame straipsnyje: vaikų ligoninėVUVLVTLK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių