Quantcast

Vilniaus universitete – nauja mobiliųjų aplikacijų kūrimo laboratorija

Antradienio vakare Vilniaus universiteto Didlaukio g. esančiame Matematikos ir informatikos fakultete (MIF) atidaryta mobiliųjų aplikacijų kūrimo laboratorija „Innovation Space“. Naujoje išmaniųjų technologijų mokymo erdvėje studentai mokysis dirbti „Apple“ kompiuteriams skirtoje „iOS“ aplinkoje ir kurti šiai platformai skirtas mobiliąsias aplikacijas.

Prieš atidarymo ceremoniją vienoje iš MIF auditorijų vyko studentų ir projekto iniciatorių „Barclays“ bei Vilniaus universiteto darbuotojų prezentacija. Jos metu kalbėjo VU MIF atstovai, „Barclays“ technologijų centro Lietuvoje vadovas Giedrius Dzekunskas, kompanijos mobiliųjų aplikacijų kūrimo komandos Lietuvoje vadovas Darius Kavaliauskas ir „Barclays“ mobiliųjų aplikacijų kūrimo departamento Didžiojoje Britanijoje vadovas Shaun Terry.

Šiek tiek vėliau VU MIF kartu su „Barclays“ atstovais iškilmingai atidarė naująją laboratoriją perkirpdami juostą. Skambant aplodismentams atidarymo ceremonijos svečiai sugūžėjo į naująją mokymo erdvę, kurioje stovėjo 15 naudojimui paruoštų stacionarių „Apple“ kompiuterių.

Jau po kelių minučių visos darbo vietos buvo užsėstos į atidarymą stebėjusių studentų. Šie pažindinosi su „iOS“ aplikacijų kūrimo platformomis ir programine įranga. Visiems studentams talkino programuotojų, dizainerių ir kitų specialistų komanda. Šie studentus pažindino su „iOS“ mobiliosios platformos programavimo pagrindais.

Svarbu tai, kad kartu su laboratorija fakultete atsirado ir naujas „iOS“ programavimo kursas. „Barclays“ technologijų centro Lietuvoje vadovo teigimu, studentams šios žinios pravers ieškant darbo.

„Džiugu, kad kartu su universitetu studentams sukūrėme ne tik laboratoriją, bet ir visą programavimo kursą, kuris leis per trumpą laiką išmokti kurti aplikacijas „Apple iOS“ platformoje. Tai paklausios žinios Lietuvos darbo rinkoje ir dar didesnės pridėtinės vertės kūrimas Vilniaus universitetui“, - rezultatu džiaugėsi G. Dzekunskas.

„Barclays“ mobiliųjų aplikacijų kūrimo departamento Didžiojoje Britanijoje vadovas Shaun Terry pasakojo, kad Lietuva sparčiai tobulėja mobiliųjų aplikacijų srityje, o naujoji laboratorija šį augimą tik paskatins.

„Lietuviai užimą svarbią vietą technologijų mobiliųjų technologijų kūrime, o sąlygos inovacijų vystymuisi čia yra labai geros. Esu labai ambicingas šio projekto atžvilgiu, o lietuviai programuotojai visada džiugino savo darbu. Manau, kad „Innovation Space“ atsiradimas universiteto erdvėje duos vien tik teigiamus rezultatus“, - kalbėjo S. Terry.

Pagrindinis „Innovation Space“ tikslas – pagerinti studijų kokybę, populiarinti ir didinti prieinamumą prie „iOS“ platformos tiek studentams, tiek universitete dirbantiems dėstytojams. Projekto iniciatoriai tikisi kasmet išugdyti apie 60 studentų. Šie, išmokę specialių platformos programavimo pagrindų, lengviau konkuruos darbo rinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių