Quantcast

Vilniaus universitetas tikslinasi situaciją dėl skiepijimo nuo COVID-19 Žalgirio klinikoje

Vilniaus universitetas (VU) tikslinasi situaciją dėl skiepijimo nuo COVID-19 Žalgirio klinikoje, kurioje praėjusią savaitę vakciną gavo keli darbo sutarčių su klinika neturintys šio universiteto dėstytojai.

„Šiuo metu tikslinamės, kaip ir kokiomis aplinkybėmis buvo sudaromas Žalgirio klinikos darbuotojų skiepijimo COVID-19 ligos vakcina sąrašas, dėl kokių priežasčių buvo priimtas sprendimas paskiepyti klinikoje nedirbančius asmenis“, – BNS pirmadienį informavo VU atstovė Rima Juciutė.

„Išsiaiškinus visą informaciją dėl galimų veiksmų, konsultuosimės su kitu Žalgirio klinikos dalininku – Sveikatos apsaugos ministerija“, – pridūrė ji.

Šiuo metu situaciją aiškinasi ir Sveikatos apsaugos ministerija bei teisėsauga.

BNS praėjusią savaitę pranešė apie galimus pažeidimus Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikoje, kai paskiepyti buvo keli darbo sutarčių su šia klinika neturintys VU Odontologijos instituto dėstytojai.

Sveikatos apsaugos ministerija teigė, kad darbo sutarčių su Žalgirio klinika neturintys dėstytojai prioriteto tvarka negalėjo būti paskiepyti nuo COVID-19.

Žalgirio klinikos vadovė Vytautė Pečiulienė BNS praėjusią savaitę teigė, kad dėstytojai paskiepyti, nes nuo vasario 1 dienos ateina dirbti su pacientais bei studentais – jie laikinai įdarbinami pagal įprastą tvarką, kadangi VU Odontologijos institutas yra įstaigos klinikinė bazė.

Direktorė taip pat patvirtino, kad tarp paskiepytųjų yra europarlamentaro Juozo Oleko dukra Laura Linkevičienė, kuri BNS teigė, kad dirba klinikoje.

Skiepo sulaukė ir jos vyras Tomas Linkevičius, kartu su ja dirbantis privačioje odontologijos klinikoje, taip pat kitapus Žalgirio klinikos privatų kabinetą turintis Vytenis Almonaitis ir šiuo metu pensijoje esanti buvusi Odontologijos instituto direktorė profesorė Irena Balčiūnienė.

Šie dėstytojai, anot V. Pečiulienės, nebūtų buvę paskiepyti, jeigu įstaiga nebūtų sulaukusi pakankamo kiekio vakcinos dozių.

Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikos steigėjai – Vilniaus universitetas ir Sveikatos apsaugos ministerija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių